Ibrahimović: Ronaldo, nije izazov doći u Juventus

Napadač LA Galaksija Zlatan Ibrahimović smatra da dolazak Kristijana Ronalda u Juventus nije u rangu izazova.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Katharine Lotze/Getty Images
Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Švedski fudbaler je mišljenja da dolazak u klub koji je osvojio sedam titula zaredom ne predstavlja veliku promenu, ali je priznao i da je svakako imao svoje pozitivne konotacije.

Ronaldo je letos iz Reala stigao za 105 miliona evra i od tada je odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 20 golova za "bjanko-nere". "Nisam rekao da njegov transfer nije velika stvar. Rekao sam da ne predstavlja izazov priključiti se Juventusu. To nije izazov iz prostog razloga što je otišao u jedan od najboljih svetskih klubova. Možda je moja definicija izazova drugačija. Za mene, izazov je otići u neki klub i učiniti ga bolji. To je prava stvar", objasnio je Zlatan.

Ono što je pozitivno je da je dolazak Ronalda pojačao Seriju A.

"To je velika stvar za italijanski fudbal jer je Serija A dobila na ugledu i snazi, postala je preko noći atraktivnija", dodao je Ibrahimović.

Kada je reč o Ligi šampiona, on je izrazio nadu da će neko od njegova četiri bivša kluba osvojiti titulu.

"Sve je otvoreno ove godine. Nema izrazitog favorita. Možda će neko od mojih bivših timova uspeti, PSŽ, Mančester junajted, Juventus ili Barselona. Inter je eliminisan, Milan se ne takmiči. Jedan od ova četiri pomenuta nadam se da će osvojiti pehar", zaključio je fudbaler LA Galaksija.

strana 1 od 2 idi na stranu