Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.02.2019.

22:43

Barselona razočarala, Bilbao pomogao Realu i Atletiku

Fudbaleri Barselone odigrali su i treću uzastopnu utakmicu nerešeno u svim takmičenjima. Prvak Španije je igrao 0:0 na "San Mamesu" u Bilbaou.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Barselona razočarala, Bilbao pomogao Realu i Atletiku
(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Posle Remija sa Valensijom (2:2) i Realom (1:1) u prvenstvu i u Kupu kralja, Mesi i drugovi su još jednom ispustili priliku da slave, ali ovog puta moraju biti zadovoljni.

Bila je to jedna od slabijih partija "blaugrane" od početka sezone, a Atletik je imao bolje šanse i samo zahvaljujući raspoloženom Mark-Andreu ter Štegenu ostalo je 0:0.

Atletik Bilbao je u prvom poluvremenu imao bolje prilike. Juri Berčiče je u 12. minutu pokušao da ugrozi Ter Štegena udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je za malo bio neprecizan.

Pet minuta kasnije i Markel Susaeta je bio u izglednoj prilici, šutirao je pod prečku, ali je golman Barselone fantastično reagovao i sprečio najgore.

Dani Garsija u 25. je izašao pred golmana Barselone, ali je on lako zaustavio njegov udarac, da bi potom jedinu pravu priliku za goste u 37. minutu propustio Lionel Mesi.

Bila je to solo akcija Argentinca, koji je potom uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, šutirao je u donji desni ugao, ali se Jago Ererin istakao odličnom odbranom.

Mesi je i u 54. minutu iz slobodnog udarca pokušao da postigne gol, ali je lopta posle njegovog udarca završila nekoliko centimetara iznad prečke.

U samom finišu, u 82. minutu, možda najbolja šansa za Atletiko, Iker Muniain je prošao po desnoj strani i proigrao Injakija Vilijamsa koji je šutirao sa sedam metara, ali je Ter Štegen čudesno odbranio.

Injaki je četiri minuta kasnije opet bio u dobroj poziciji, ali je slabo šutirao, pa je i poslednja prilika propala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve