Nova vest
Fudbal

Subota, 05.01.2019.

17:30

Popović: Šeki je bio nemirko, voleo je fudbal, žene i sve mu je ležalo

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i saigrač Dragoslava Šekularca u timu crveno-belih Vladica Popović priseća se preminule legende Zvezde.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Popović: Šeki je bio nemirko, voleo je fudbal, žene i sve mu je ležalo
Printcreen / Prva TV

Šekularac je preminuo u subotu u Beogradu u svojoj 82. godini. Virtuozni driblinzi koji su publiku dozivali na stadione ostaće zauvek iza čoveka koji je upisan u istoriju kluba kao druga Zvezdina zvezda.

U Popovićevom sećanju ostaće upamćen kao – nemirko.

"Sećam ga se i nemirnog i dobrog i polumirnog. Uvek je u životu bio nemiran, bio je veliki igrač, dugo smo igrali zajedno, preko trista utakmica sam odigrao sa njim. Bili smo zajedno na Svetskom prvenstvu i u Kolumbiji sam bio kada i on i tamo smo vojevali zajedno"
, kaže Popović u razgovoru za Tv Prva.

Podelio je i svoje utiske o Šekularcu kao igraču.

"Ne znam šta bih tačno rekao da bih mogao da zadovoljim, veliki igrač, voleo je fudbal, nemirko, ali je sve to normalno bilo za njegove godine i njegovu popularnost koju je imao",
objašnjava Popović.

"Voleo je mali fudbal, igrao je i na ulici kad je trebalo i u grupi, voleo je, ležalo mu je i svi su ga voleli. Živahan, dobar i tako smo ga svi voleli. Žao mi je što je otišao, ali to je život. Mi smo bili odlični drugovi...", kaže Popović.

Da podsetimo, Vladica Popović je za Crvenu zvezdu igrao od 1953. do 1965. godine, dve godine je stariji od legendarnog Šekija, a u klubu su zajedno proveli period od 1955. do 1965. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve