Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.12.2018.

12:13

Solskjer: Briljantno je što se u Junajted vraćam u ovoj ulozi

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer imenovan je za trenera tog kluba do kraja sezone.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Solskjer: Briljantno je što se u Junajted vraćam u ovoj ulozi
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Solskjer će na klupi Junajteda zameniti Žozea Murinja, koji je juče otpušten zbog loših rezultata.

"Mančester junajted je u mom srcu i briljantno je što se u klub vraćam u ovoj ulozi. Ovu priliku sam morao da iskoristim. Radujem se saradnji sa veoma talentovanom ekipom, trenerima i svima u klubu", rekao je Solskjer za klupski sajt.

Solskjer (45) je 11 sezona proveo na "Old Trafordu" i za to vreme postigao je 126 golova na 366 utakmica. On je 2008. godine postao trener rezervnog tima Junajteda, a zatim je preuzeo Molde. Posle toga, 2014. godine bio je trener Kardifa, a od 2015. godine vratio se u Molde.

Sezona u norveškom prvenstvu završena je 2018. godine i počeće u martu. Solšer je početkom meseca potpisao novi ugovor sa norveškim klubom.

Njegov pomoćnik u Junajtedu biće Majk Felan, a u stručnom štabu će biti i Majkl Kerik i Kieran Mekena.

"Ole je legenda kluba, ima veliko iskustvo i na terenu i kao trener. Njegova prošlost u Mančester junajtedu znači da živi i diše kulturu kluba. Svi u klubu su oduševljeni što se on i Majk vraćaju. Uvereni smo da će ujediniti igrače i navijače pošto smo na početku drugog dela sezone", rekao je izvršni potpredsednik Junajteda Ed Vudvord.

Posle 17 utakmica u Premijer ligi, Mančester junajted je šesti na tabeli sa 26 bodova, 19 manje od prvoplasiranog Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu