Nova vest
Fudbal

Subota, 15.12.2018.

15:37

Probuđeni Žezus vodio Siti do rutinske pobede nad Evertonom

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u prvom meču 17. kola Premijer lige ekipu Evrtona sa 3:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Probuđeni Žezus vodio Siti do rutinske pobede nad Evertonom
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Fudbaleri šampiona Engleske su, reklo bi se rutinski pobedili Everton, kojem je to bio peti poraz u sezoni. Tako su izabranici Pepa Gvardiole, makar privremeno, ponovo izbili na vrh tabele Premijer lige.

Bilo je to popodne koje su obeležili dvostruki strelac, Brazilac Gabrijel Žezus i reprezentativac Nemačke, Liroj Sane koji je dva puta asistirao Žezusu na ovoj utakmici.

"Građani" su poveli u 22. minutu, Sane je fantastično proigrao Žezusa koji je sa leve strane utrčao u kazneni prostor "karamela" i savladao Džordana Pikforda. Bio je to njegov prvi gol posle tačno 487 minuta posta.

U nastavku susreta, Mančester siti je povećao prednost u 50. minutu. Ponovo je sve uradio Sane, odlično je centrirao pred gol, a Žezus udarcem glavom matirao golmana Evertona.

Gosti su posle lepe akcije u 65. minutu izjednačili na sličan način. Ovog puta Lukas Dinje je poslao odličan centaršut, a Dominik Kalvert-Luin je bio neumoljiv, glavom je loptu prosledio u mrežu Edersona.

Konačno, u 69. minutu, posle prodora i centaršuta Fernandinja, na pravom mestu je bio Rahim Sterling kojem nije bilo teško da zatrese mrežu ekipe sa "Gudisona".

Siti je tako uz Pari Sen Žermen i Borusiju Menhengladbah jedini tim u ligama petice sa stopostotnim učinkom na svom terenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve