Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2018.

18:15

Zvezda skupo prodala kožu i protiv PSŽ, ali su Parižani mnogo moćniji!

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Pari Sen Žermena u Beogradu oprostili su se od Lige šampiona i nisu uspeli da obezbede evropsko proleće.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda skupo prodala kožu i protiv PSŽ, ali su Parižani mnogo moćniji!
Starsportphoto

"Crveno-beli" su u poslednjem kolu poraženi od "Svetaca" rezultatom 4:1 (2:0), čime su ostali na poslednjem mestu grupe C.

Srpski šampion nije uspeo da napravi senzaciju i savlada mnogo moćnijeg rivala, ali nema za čime da žali jer je navijačima pružio neke neverovatne trenutke u elitnom takmičenju.

Ekipa Vladana Milojevića ostala je na četvrtom mestu sa četiri boda, a nakon večerašnjih rezultata, u nokaut fazu će pored Parižana otići i Liverpul, koji je savladao Napoli na "Enfildu".

Napolitanci, uprkos tome što su pred odlučujući meč bili na vodećoj poziciji, moraće da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope.

Ono što će sigurno pamtiti u Zvezdi jeste da su se prvi put u ovom formatu plasirali u Ligu šampiona, da su ugostili velikane evropskog fudbala, srušili moćni Liverpul na "Rajku Mitiću" i time postali prvi srpski klub koji je ostvario pobedu u ovom takmičenju.

Utakmica pred 55.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić" počela je onako kako se niko nije nadao – atmosfera je više uticala na domaće igrače, momci u crveno-belim dresovima su bili stegnuti, što je protivnik iskoristio da od starta preuzme kontrolu.

Kilijan Mbape je bio veoma raspoložen, u trećem minutu je tražio jedanaesterac i nije ga dobio, ali je u devetom asistirao Edinsonu Kavaniju za prvi pogodak.

Posle sumnjive situacije na sredini terena i duela Milana Pavkova sa rivalima, napadač Crvene zvezde ostao je posle kontakta na zemlji. Sudija nije reagovao, posle čega je ostalo mnogo prostora na polovini domaćina. Lopta je stigla do Mbapea, on je bez ikakvih problema pretrčao Filipa Stojkovića i namestio lagan gol Urugvajcu.

Nekoliko minuta kasnije Kavani je propustio da duplira prednost, da bi se onda Zvezda oslobodila pritiska i imala nekoliko dobrih akcija. Međutim, nijedna od njih nije dovela do ozbiljne prilike, pa je bilo očekivano da izabranici Tomasa Tuhela krenu u novi nalet u finišu poluvremena.

Baš to se i dogodilo i u 40. minutu je Nejmar potvrdio zašto je najbolji igrač tima. Na sredini terena je neodlučan bio Goran Čaušić, Mbape se ponovo našao u ulozi asistenta i poslao loptu na levi bok do Nejmara. Brazilac se zaleteo na Stojkovića, sklonio loptu unutra, a onda posle dva lažnjaka u kaznenom prostoru na teren bacio golmana Milana Borjana i ubacio je u mrežu.

Dva gola zaostatka za Zvezdu ostala su na poluvremenu samo zato što je Mbape u sledećem napadu propustio stopostotnu priliku, pogodivši spoljni deo mreže.

Drugo poluvreme bilo je mnogo bolje za našeg predstavnika i počelo je velikim pritiskom Crvene zvezde. Marko Gobeljić je u dva navrata slabo centrirao, ali su "crveno-beli" prebacili težište ispred protivničkog kaznenog prostora i krenuli da stvaraju prilike.

Prvu je propustio El Fardu Ben, drugu Marko Marin, ali je treća bila sreća – Gobeljić je u 56. minutu postigao izuzetno lep gol.

Posle centaršuta sa boka Tijago Silva nije lepo izbio tu loptu glavom, samo ju je prebacio, ona je došla do Gobeljića, a Zvezdin bek je uhvatio volej i poslao ga u bliži ugao gola Bufona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Očekivano, probudila se publika koja je nosila svoj tim, Borjan je odlično odbranio u dva navrata i činilo se da je "momentum" na strani srpskog šampiona. Nažalost, on nije doneo neku priliku uprkos tome što je ušao Ričmond Boaći, da bi u 74. minutu gosti rešili pitanje pobednika.

Nejmar je opet iznudio prekid na levoj strani i još jednom je Anhel di Marija uputio savršen centaršut. Na drugoj stativi je Markinjoš nadskočio Milana Rodića i pogodio mrežu.

Mbape je na asistenciju Nejmara u sudijskoj nadoknadi krunisao golom sjajnu partiju i overio prvo mesto u grupi C.

Lajv blog utakmice Crvena zvezda – Pari Sen Žermen možete pogledati i OVDE.

Tok meča:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

859 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d