Nova senka na Modrićevu "Zlatnu loptu" – neregularno glasanje? FOTO

Novinar iz Trinidada i Tobaga Lasana Liburd tvrdi da je "Frans fudbal" pogrešno pripisao njegove glasove u izboru za "Zlatnu loptu".

AKIzvor: B92 Svet
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

* Ronaldova sestra o priznanju za Modrića: Trulež između mafije i lopova

* Modrić: Moja pobeda nad Ronaldom i Mesijem je pobeda fudbala

U spisku svih glasova za nagradu koju je dobio Luka Modrić, "FF" je za Liburda stavio da je glasao sledećim redim: Antoan Grizman, Mohamed Salah, Kristijano Ronaldo, Luka Modrić, Lionel Mesi.

Međutim, Liburd tvrdi da je on glasao na sledeći način: Mesi, Modrić, Ronaldo, Salah, Grizman.

"Godinama glasam za ovu prestižnu nagradu bez ikakvih problema. Ne znam šta je sada krenulo naopako. Ali imam dokaz mog glasanja", napisao je Liburd na Tviteru.

Ova konfuzija, koja bi mogla da bude samo štamparska greška, nije konkretno pomogla Modriću da dobije "Zlatnu loptu" i okonča desetogodišnju dominaciju tandema Ronaldo-Mesi, ali povlači za sobom pitanje da li je i koliko je ovakvih grešaka još bilo na štetu Modrićevih konkurenata, pre svih drugoplasiranog Ronalda i trećeplasiranog Grizmana.

Modrić je do "Zlatne lopte" stigao sa 753 poena, Ronaldo je imao 476, a Grizman 414. Hrvat je svoju "pobedu" nad Ronaldom i Mesijem u ovogodišnjem izboru nazvao "pobedom fudbala".

Tradicionalni izbor "Frans fudbala" je naišao na oštre kritike javnosti naklonjene pre svega Ronaldu, a "najglasnija" je bila sestra portugalskog reprezentativca koja je dodelu "Zlatne lopte" opisala kao "trulež sveta između mafije i kradljivaca".

Ispod možete da pogledate sve glasove novinara u izboru "Zlatne lopte" Frans fudbala za 2018. godinu.

strana 1 od 2 idi na stranu