Nova vest
Fudbal

Subota, 01.12.2018.

23:24

Navijači Juventusa sjajno odgovorili na užasne grafite u Firenci

Juventus je u 14. kolu Serije A odneo veliku pobedu u Firenci (3:0), ali još jedna stvar zaslužila pažnju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Navijači Juventusa sjajno odgovorili na užasne grafite u Firenci
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images

Dan pre meča, širom Firence su pristalice Fiorentine ispisali grafite koji su blago rečeno skandalozni. Očekivalo se da im pristalice Juventusa odgovore, ali ono što su oni uradili je za svaku pohvalu.

Tokom utakmice pristalice Fiorentine su odale počast tragično preminulom igraču Davideu Astoriju, a isto su uradili i navijači Juventusa, i oni su skandirali Astorijevo ime.

To je bio njihov odgovor na skandalozne grafite po Firenci poput "-39", kojim se aludiralo na 39 poginulih navijača torinskog kluba na "Hejselu" iu finalu Kupa šampiona sa Liverpulom 1985.

Takođe, bilo je ispisano i "Širea, gori u paklu", što se odnosilo na legendu Juventusa i bivšeg kapitena, Gaetana Šireu koji je stradao u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1989.

Javnost u Italiji reagovala je burno i zatražila da vinovnici budu kažnjeni.

"Uznemirujuće, loše i sramotno. Ovakve probleme ne treba da rešava samo Fiorentina, to je problem na svim stadionima", rekao je direktor Juventusa Pavel Nedved, dok je trener Masimilijano Alegri zatražio da huligani budu privedeni pravdi.

Vlasnik Fiorentine Andrea Dela Vale reagovao je slično.

"Jasno je, klub osuđuje uvredljive i nepristojne grafite protiv bivšeg kapetana Juventusa Gaetana Širee i svih žrtava Hejsela", poručio je Dela Vale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve