Nova vest
Fudbal

Subota, 01.12.2018.

17:35

Dortmund lako sa Frajburgom, Bajern slavi Gnabrija

Fudbaleri Borusije Dortmund nastavili su sa dobrim partijama u Bundesligi. U meču 13. kola "milioneri" su bili bolji od Frajburga (2:0).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Dortmund lako sa Frajburgom, Bajern slavi Gnabrija
Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Klub sa "Vestfalena" je tako nastavio da pobedama kod kuće, a dve prilike su pretvorene u golove.

U 40. minutu posle prekršaja nad Džejdonom Sančom dosuđen je penal za Borusiju koji je Marko Rojs rutinski pretvorio u prednost.

Aleksander Švolov je u 48. minutu imao najbolju šansu za goste, pogodio je prečku, da bi sa druge strane prečku uzdrmao i defanzivac Lukas Pišček u 79. minutu.

Pišček je učestvovao i kod gola u prvom minutu nadoknade. Posle odlične akcije rutinski je asistirao Paku Alkaseru za konačnih 2:0.

Bajern je uspeo da osnese bodove sa gostovanja Verderu, za koji je do 63. minuta igrao reprezentativac Srbije Miloš Veljković. Bila je to utakmica u znaku dvostrukog strelca za Bavarce, Serža Gnabrija koji je postigao golove u 20. i 50. minutu.

Gnabri se u 20. minutu odlično snašao pred golom Verdera, odlično je primio loptu i prosledio je u mrežu.

Verder je izjednačio u 33. minutu. Maks Kruze je odlično centrirao, na pravom mestu bio je Osaka koji je sa nekoliko metara glavom prosladio loptu u mrežu tima iz Minhena.

Momenat odluke dogodio se u 50. minutu. Odličnu akciju započeo je sa desne strane Tomas Miler, u pravo vreme je uposlio Gnabrija kojem nije bilo teško da savlada Jiržija Pavlenku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve