Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

21:13

Vranješ istetovirao lik četničkog vojvode, navijači BiH se razbesneli

Ognjan Vranješ, defanzivac Anderlehta i reprezentativac BiH, ne prestaje da šokira navijače u Bosni i Hercegovini, ali sad mu je to pošlo za rukom i u Belgiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Vranješ istetovirao lik četničkog vojvode, navijači BiH se razbesneli
Photo by Jeff Curry/Getty Images

On je, naime, posle utakmice Lige šampiona AEK-a i Ajaksa, kojoj je prethodio haos na ulicama Atine, ali i na samom stadionu, kada su domaći navijači bacilli na gostujuće molotovljeve koktele, objavio sliku dela tribine koji gori i ostavio poruku “dobrodošli u pakao”.

Belgijski, ali i grčki i holandski, mediji bili su šokirani što igrač Anderlehta, koji je nastupao i za AEK, podržava nasilje na fudbalskim terenima.

Vranješ je brzo izbrisao “story” na Instagaramu, ali ga je do tada već video veliki broj ljudi.

Bivši fudbaler Crvene zvezde zatim je ponovo postao vest dana i u Bosni i Hercegovini jer je na ruci istetovirao lik četničkog vojvode Momčila Đujića.

Usledile su brojne reakcije navijača BiH na društvenim mrežama, koji traže da se Vranješ odstrani iz reprezentacije.

On je u sukob sa “BH fanatikosima” ušao u sukob kada je istetovirao granice Republike Srpske, ali je kasnije prekrio tu tetovažu drugom, ali mu navijačiu BiH to nisu nikada oprostili.

Sukob je rasplamsan kada je BiH nedavno izborila plasman u Ligu A Lige nacija remijem protiv Austrije (0:0). Svi igrači su posle meča otišli da pozdrave verne navijače osim Vranješa.

On je, umesto na tribinu gde su se nalazili "BH fanatikosi", otišao direktno u svlačionicu.

Najvatrenijim navijačima BiH je zasmetalo ponašanje 29-godišnjeg defanzivca i ubrzo su opleli po njemu, ali je Vranješ nedugo zatim odgovorio kritičarima putem društvene mreže Instagram.

"Prošlo je pet dana od utakmice sa Austrijom, a i dalje čitam pojedine medije i već moje omiljene bauštelce BHF kako me vređaju što se nisam naklonio njihovom visočanstvu. E, pa da vam kažem, ponosan sam na ove svoje momke koji su dali poslednji atom snage i uradili veliki posao da usrećimo naciju i našu sreću i uspeh nećete staviti u drugi plan, ma koliko to pokušavali", napisao je tada Vranješ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve