Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

19:49

Barsa osvojila grupu, Totenhem ostao u igri, prošli Borusija i Porto

Fudbaleri Barselone savladali su kao gosti ekipu PSV-a sa 2:1, dok je u derbiju B grupe Totenhem bio bolji od Intera (1:0).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Barsa osvojila grupu, Totenhem ostao u igri, prošli Borusija i Porto
Photo by Julian Finney/Getty Images

Barselona je tako obezbedila čelnu poziciju i ostalo je samo da se u poslednjem kolu reši ko će uz Katalonce dalje iz ove grupe, Inter ili Totenhem.

U Londonu, očekivalo se mnogo vatre u duelu "pevaca" i "nero-azura", na kraju presudio je gol Danca Kristijana Eriksena u 80. minutu posle sjajne akcije navalnog reda londonskog tima.

Totenhem je u prvom poluvremenu propustio nekoliko velikih prilika. Lukas Moura u 30. je bio u odličnoj situaciji, ali nije bio precizan, dok je osam minuta kasnije Hari Vinks pogodio stativu.

Jan Vertongen u 70. je takođe mogao da savlada golmana Intera Samira Handanovića, ali nije u tome uspeo, dok je šest minuta kasnije priliku za Italijane propustio Ivan Perišić.

Momenat odluke usledio je u 80. minutu. Bila je to fantastična i brza akcija domaćeg tima koja je krenula sa desnog boka. Lopta je u penal zoni došla do Dele Alija koji je samo prosledio do Kristijana Eriksena, njemu nije bilo teško da savlada Handanovića.

U Ajndhovenu, pobeda Barselone ostvarena je u drugom poluvremenu. PSV je imao odličnih prilika, Gaston Pereiro je imao čak tri, ali je Barselona odolela. U drugom delu prvog poluvremena, sve je krenulo na vodenicu gostiju, Arturo Vidal i Felipe Kutinjo nisu bili precizni, da bi u poslednja tri minuta prvog dela usledile dve nove prilike za "filipsovce". Luk de Jong nije imao sreće, pogodio je prečku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kazna je stigla u nastavku. U 61. minutu Lionel Mesi je dobio loptu od Usmana Dembelea, usledila je sjana solo akcija, poigrao se sa nekoliko igrača i sa desetak metara zatresao mrežu PSV-a.

Devet minuta kasnije Mesi je iz slobodnog udarca centrirao, a Đerar Pike podmetnuo nogu za 0:2.

Sve što je PSV uradio je počasni gol Luka de Jonga u 83. minutu, ali bilo je kasno da se nešto rezultatski promeni, jer su gosti umeštno priveli meč kraju.

Porto je bez većih problema slavio protiv Šalkea (3:1). Strelci za Portugalce bili su Eder Militao u 52, Hezus Korona u 55. i Marega u četvrtom minutu nadoknade vremena, dok je jedini gol za goste postigao Bentaleb sa penala u 89. minutu.

Borusija je bodom protiv Klub Briža (0:0) obezbedila plasman u nokaut fazu kao drugoplasirana u A grupi iza Atletiko Madrida.

Sve detalje sa mečeva u ovim grupama mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve