Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2018.

11:55

Srbija u kvalifikacijama za EP može da dobije "jugoslovensku" grupu

Iako je ostala još jedna utakmica u Ligi nacija, već je jasno da će Srbija biti u trećem "šeširu" na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Izvor: AK

Autor: AK

Srbija u kvalifikacijama za EP može da dobije
Foto: StarSport

"Orlovi" su napredovali u odnosu na prošli ciklus zahvaljujući plasmanu na SP, ali pre svega dobrim rezultatima u novom takmičenju.

U trećem "šeširu" će biti još Republika Irska, Švedska, Slovačka, Izrael, Finska, Norveška, Bugarska i Grčka.

S druge strane, među potencijalnim rivalima su sve zemlje bivše Jugoslavije jer će Hrvatska izvesno biti u prvom "šeširu", Bosne i Hercegovine će biti u drugom, Slovenija i Crna Gora u četvrtom, a Makedonija u petom.

U kvalifikacijama za EP će prvi put učestvovati i takozvano Kosovo, ali UEFA ne dozvoljava da ova selekcija bude u istoj grupi sa Srbijom i BiH.

Žreb kvalifikacija za EURO 2020. održaže se u Dublinu 2. decembra, a kvalifkacije će se igrati od marta do novembra 2019.

Ekipe će biti podeljene u deset grupa iz kojih će se po dva tima plasirati na EP, a preostala četiri mesta popuniće se preko plej-ofa u kojem će učestvovati po četiri tima iz svake od Liga nacija, najbolji po grupama koji nisu izborili mesto na EP.

EP 2020. će se prvi put održavati u čak 12 zemalja, a domaćini gradovi su Amsterdam, Baku, Bilbao, Brisel, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, London, Minhen, Rimu i Sankt Peterburgu.

Polufinalni i finalni meč će se igrati na londonskom Vembliju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d