Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2018.

10:22

Solari miran na klupi Reala makar do Božića

Posle serije od četiri uzasopne pobede u svim takmičenjima, pozicija Santjaga Solarija na klupi Reala je stabilna.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solari miran na klupi Reala makar do Božića
Photo by Octavio Passos/Getty Images

Čini se da je Florentino Perez odlučio da zadrži privremenog šefa struke i odloži odluku o imenovanju novog trenera kraljevskog kluba, ako ništa drugo, barem do kraja ove godine.

Real je na gostovanju u Vigu slavio sa 4:2 čime je kompetirao odlične dve nedelje tokom kojih je postigao 15 golova a primio svega dva i to baš u pomenutom meču sa Seltom.

Posle slabog starta sezone i odlaska Hulena Lopetegija, pozitiva se polako vraća na "Santjago Bernabeu". Iako postoji još dosta prostora za napredak, kriza je prošlost i u Realu gledaju samo unapred.

Čini se da je Santjago Solari odlično iskoristio ukazanu šansu i da je uspeo da ubedi predsednika Pereza da on nije samo privremeno rešenje.

Mnogo se proteklih dana spekulisalo oko toga koje velikoi ime bi moglo da postane trener Reala, Antonio Konte, Loran Blan, Arsen Venger, Žoze Murinjo. Licitiralo se besomučno, a dotle, Solari je strpljivo radio i ćutao.

Španski mediji sada prenose kako v.d trenera Reala može mirno da nastavi sa radom i da je će sigurno na klupi sedeti barem do Božića i novogodišnjih praznika, što upravi Reala daje dovoljno vremena da razmatra dalje opcije.

Jedino bi nova kriza rezultata i eventualni neuspeh u borbi za Svetski klupski kup mogli da rezultiraju da Perez posegne za promenom. Ukoliko ovako nastavi, Solari bi mogao da potraje na mestu trenera trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve