Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.10.2018.

20:35

Iliev: Svestan sam odgovornosti, ali ne bežim kada je najteže

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev poručio je da je spreman da prihvati odgovornost za slabe rezultate ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Iliev: Svestan sam odgovornosti, ali ne bežim kada je najteže
Foto: Starsport

Crno-beli su trenutno na trećem mestu tabele Superlige, što je daleko od zacrtanih ciljeva kluba, a Iliev smatra da je reč o običnoj rezultatskoj krizi i da će se sve brzo stabilizovati.

"Sebe smatram odgovornim zbog slabijih rezultata. I dalje verujem u kvalitet ekipe, stojim iza svega što je urađeno i moram da priznam da nam se dešavaju nesvakidašnje stvari. Zoran Mirković je napravio igru, bolji smo i dominantniji od većine rivala, ali eto, dešava nam se ako protiv Napretka u subotu, da primimo gol iz prvog šuta i da sve ode u drugom smeru", objasnio je Iliev u intervju za Novosti.

Ono što je veoma važno naglasiti je činjenica da Iliev ne razmišlja o odlasku sa pozicije sportskog direktora u momentima kada je klub u krizi.

"Kada se kaže odgovornost - najlakše je otići. Imao sam odrešene ruke od strane uprave, niko mi se nikada nije mešao u rad i na tome im se iskreno zahvaljujem. Bilo je mnogo lepih stvari i osećam potrebu da sve dalje poteze vučem u dogovoru sa njima. Ukoliko bih osetio da mi čelni ljudi ne veruju, otišao bih. Gledam se i ja u ogledalu, ali odlazak na prvu loptu, ukoliko se veruje u ovu priču, ne bi bio u redu. Kada dobijem naznaku i signal uprave, otići ću, nije nikakav problem, ali ja nikada nisam sam bežao", rekao je Iliev.

Nekadašnji fudbaler crno-belih je na funkciji sportskog direktora već tri godine.

"Došao sam u Partizan kada smo imali -26 na tabeli i kada nismo čak ni stvarali šanse. Ova ekipa je u velikim utakmicama pokazala da ima kvalitet, setite se samo duela sa Bešiktašom ili Crvenom zvezdom. Retko koji moj kolega se u Partizanu zadržao tri godine na ovoj funkciji, a i kada sam dolazio, jasno mi je bilo da ću jednog dana morati da odem. Kada će to biti, videćemo. Ponavljam, neću dići sidro sam ukoliko uprava proceni da sam potreban", zaključio je Ivica Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve