Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.10.2018.

16:40

Navijači Marseja Parižanima: Možete kupiti Crvenu zvezdu, ne i žutu

U nedelju je odigran veliki derbi između Olimpika iz Marseja i Pari Sen Žermena. Gosti iz Pariza su slavili sa 2:0, ali navijači Olimpika imali su svoj šou.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Navijači Marseja Parižanima: Možete kupiti Crvenu zvezdu, ne i žutu
Photo by Maja Hitij/Getty Images

Poznata je netrpeljivost dva kluba, posebno od kako su na čelu Pari Sen Žermena vlasnici iz Katara. Međutim, ovom prilikom pomenuta je i Crvena zvezda.

Pari Sen Žermen je pre sedam godina postao bogat preko noći tako što su dobili vlasnike iz Katara i od tog trenutka sve se u Ligi 1 promenilo.

Parižani su dominantni, osvajaju titule prvaka Francuske, ali i pored stotina i stotina miliona uloženih u tim i zvezda poput Nejmara da Silve, Edinsona Kavanija, Kilijana Mbapea i Anhela di Marije, nikako ne usevaju da ostvare glavni cilj, da osvoje pehar Lige šampiona.

Otuda su navijači Olimpija, koji su na "Velodromu" napravili veličanestvenu atmosferu, našli način kako da isprozivaju protivnika i "naude" mu makar tako, ako već igrači na terenu ne mogu da ih pobede.

Jedna od najvećih navijačkih grupa je razvila na tribini transparent sa zanimljivom porukom. Na istom je pisalo: " Mi smo šampioni. Kupovina Crvene zvezde neće vam pomoći da osvojite žutu zvezdu".

U porici se jasno aludira na žute zvezdice, simbol takmičenja u Ligi šampiona, a Crvena zvezda je pomenuta u kontekstu pisanja francuskog dnevnika "L'Ekip" koji je nedavno pisao o pokušaju nameštanja, tačnije da se uplati pet miliona evra na razliku od pet golova u korist Parižana, na utakmici sa Crvenom zvezdom koja je odigrana 3. oktobra na "Parku prinčeva" i koja je završena rezultatom 6:1.

Podsećanja radi, Olimpik je i dalje jedini francuski klub sa peharom Lige šampiona, koju je osvojio 1993. godine. Pari Sen Žermen u poslednjih nekoliko godina nije uspeo da dođe dalje od četvrtfinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve