Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.10.2018.

13:00

Spartak otpustio trenera koji mu je doneo titulu posle 16 godina

Ruski fudbalski klub Spartak iz Moskve otpustio je trenera Masima Kareru zbog razočaravajućih rezultata na početku sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Spartak otpustio trenera koji mu je doneo titulu posle 16 godina
Foto: Getty images

Spartak je šesti na tabeli, sa jednim bodom iza ekipe koja je na drugom mestu, ali i sedam manje od vodećeg Zenita iz Sankt Peterburga.

Karera je otpušten nakon poraza od Ahmada na svom terenu 3:2 posle preokreta u nedelju, a uoči gostovanja Glazgov Rendžersima u u trećem kolu Lige Evrope u četvrtak.

"Rezultati prošle sezone su označeni nezadovoljavajućim jer nije ostvaren nijedan od postavljenih ciljeva. Rezultati i igra tima ove su pokazali da nema naznaka poboljšanja", piše se u saopštenju Spartaka.

Karera je vodio Spartak do prve titule posle 16 godina u prvoj sezoni na klupi tog kluba, ali posle toga nije imao zapaženih rezultata.

Prošlu je završio na trećem mestu u Rusiji, dok se ove nije plasirao u Ligu šampiona.

Karera je imao i loš odnos sa pojedinim fudbalerima, poput Denisa Glušakova i Andreja Ješčenka koji su odstranjeni u rezervni tim pošto su bili optuženi da su podržavali ismevanje trenera na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve