Nova vest
Fudbal

Petak, 19.10.2018.

22:21

Jović sa pet golova uništio Fortunu, Kostić dvaput asistirao!

Napadač Ajntrahta Luka Jović postigao je pet golova u pobedi svoje ekipe nad Fortunom iz Dizeldorfa 7:1 u osmom kolu Bundeslige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Jović sa pet golova uništio Fortunu, Kostić dvaput asistirao!
Getty images

Ajntraht je "pregazio" Fortunu i do 45. minuta vodio sa 3:0. Za još veću radost navijača Srbije pobrinuo se i Filip Kostić koji je dva puta asistirao za gol raspoloženom Joviću.

Brojke će reći da je Luka pogodio sve što je uputio ka golu indisponiranog Rinsena, ali su neki od golova bili prave majstorije.

Ajntraht je poveo golom sa bele tačke, Haler je u 20. minutu iskoristio penal. U 26. minutu Kostić dobro utrčava po levom boku, centrira za Jovića koji fantastičnim i teškim udarcem matira golmana Fortune za 2:0.

Već u 34. minutu je bilo 3:0, Sebastijan Haler je poslao povratnu loptu Joviću na ivicu šesnaesterca, ovaj je šutirao i pogodio precizno po zemlji za 3:0.

Haler je u 50. minutu povisio na 4:0, Lukebakio je u 53. smanjio na 4:1, da bi usledio novi rafal srpskog internacionalca.

Dva minuta posle gola Fortune, Kostić je opet nezadrživ na krilu, lopta ide Luki koji ju je samo uštopovao levom nogom dovoljno da se okrene i sa deset metara iz okreta pogodi ćošak za 5:1.

Svoj četvrti gol postiže u 69. minutu kada mu je odbijena lopta "sela" na levicu pre nego što će od stative pogoditi za 6:1.

Konačan rezultat Ajntraht postavlja petim golom srpskog igrača kada ga je Haler lepo pronašao i podigao loptu na glavu Joviću za 7:1. Ajntraht posle ove pobede ima 13 bodova i skočio je na šesto mesto Bundeslige, dok je Fortuna na dnu sa pet bodova iz osam utakmica.

Inače, Jović je ovom vanserijskom predstavom oborio i jedan rekord Bundeslige o čemu možete pročitati OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d