Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2018.

15:33

Liga nacija: "Panceri" imaju dve opcije za opstanak u elitnom rangu

Reprezentativci Nemačke su se porazom od Francuske (2:1) oprostili od prvog mesta u Grupi 1 Lige A u UEFA Ligi nacija, ali borba za opstanak biće teška.

Izvor: J.P.

Autor: J.P.

Liga nacija:
Foto: Getty images

Izabranici selektora Joakima Leva već 16. novembra mogu i da zvanično budu u Ligi B.

Imali su Nemci u prvih 45 minuta utakmice odigrane u Sen Deniju rezultat koji su priželjkivali, pošto je vezista Toni Kros postigao gol sa bele tačke u 14. minutu.

Već u drugom poluvremenu Grizman ih je sa dva pogotka, u 62. i 80. minutu iz penala zakucao na dno tabele Grupe 1.

Ipak, iako imaju samo jedan osvojen bod iz tri utakmice "Panceri" još uvek imaju šansi za opstanak u Ligi A.

Prva opcija je ta da Holanđani izgube od "trikolora" 16. novembra i da Nemci tri dana nakon toga pobede "oranje" na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu.

Druga opcija je da izabranici Ronalda Kumana odigraju nerešeno protiv svetskog prvaka i da ih nakon toga poljuljani Nemci pobede sa minimum tri gola razlike.

U svakom drugom slučaju reprezentaciju Joakima Leva gledaćemo sledeće sezone u Ligi B, u koji bi trebalo da se plasiraju i fudbaleri Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu