Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2018.

22:54

Krstajić: Ovo je početak "klinaca" – potpuno podmlađen tim

Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, pohvalio je odnos igrača u utakmici protiv Crne Gore.

Izvor: B92

Autor:B92

Krstajić: Ovo je početak
Starsportphoto

Fudbaleri Srbije savladali su na gostovanju selekciju Crne Gore sa 2:0 u "bratskom derbiju" koji je obeležio treće kolo Lige nacija.

"Orlovi" su savladali "Sokolove" u prvoj takmičarskoj fudbalskoj utakmici od razdvajanja dve zemlje 2006. godine zahvaljujući dvostrukom strelcu Aleksandru Mitroviću.

"Najbitnije da smo pobedili. Moram da čestitam igračima na korektnoj, poštenoj i iscrpnoj borbi. Bili smo kao jedan tokom čitavog meča. Naravno da postoje stvari koje treba da popravimo, posebno iz drugog poluvremena, ali smo realno bili bolji i zasluženo pobedili", rekao je Krstajić za televiziju "Sportklub".

Srbiju posle ovog susreta očekuje gostovanje Rumuniji za tri dana.

"Rekao sam i u najavi susreta, treba prvo gledati ovaj meč, pa tek onda sa Rumunijom. Sigurno je da će biti teško, u prvoj utakmici smo odigrali nerešeno 2:2, ali ćemo otići da se nadigravamo i pokušamo da izvučemo pozitivan rezultat. Nadam se da će nam to doneti da u novembru igramo barem jednu prijateljsku, nezvaničnu utakmicu. Već sutra putujemo u Bukurešt na pobedu".

On se na konferenciji osvrnuo na veliki broj mladih igrača koji su bili u startnoj postavi.

"Ovo je početak ‘klinaca’ jer je bilo 9 mladih igrača, ako među njima računamo i Mitrovića. Od iskusnijih su tu bili samo Dušan Tadić i Antonio Rukavina. To je veliki plus za nas, ekipa je potpuno podmlađena i ovi igrači su pokazali da imaju budućnost. Od Sergeja ne očekujem potez, nego da stalno igra na visokom nivou jer ima takav karakter. Mnogi su verovatno očekivali da počne ovu utakmicu, ali to su bile neke taktičke zamisli i možda smo iznenadili Crnu Goru jer je počeo na klupi".

Krstajić se zahvalio domaćinu na izuzetnoj gostoprimljivosti i dodao da je Srbija mogla ubedljivije da slavi, samo da su neke situacije iz kontri i polukontri bolje završavane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d