Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.10.2018.

18:45

LŠ: Het-trik Dibale, Siti se izvukao protiv Hofenhajma

Het-trikom Paula Dibale Juventus je sa 3:0 savladao Jang Bojs, dok je Mančester siti napravio preokret na gostovanju Hofenhajmu u Ligi šampiona – 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Het-trik Dibale, Siti se izvukao protiv Hofenhajma
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Argentinac je odigrao sjajnu utakmicu u drugom kolu grupe H i prvim het-trikom u takmičenju doneo trijumf svom timu.

U ekipi "Stare Dame" nije bilo Kristijana Ronalda koji je odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona, ali ga je Dibala sjajno odmenio – u osmom minutu je divno reagovao na dugu loptu Leonarda Bonučija i sjajno savladao protivničkog golmana.

Sve je bilo rešeno u 33. minutu kada je duplirao vođstvo – Blez Matuidi je snažno šutirao sa 20 metara, odbitak je pao pravo na nogu omalenom napadaču koji ga šalje u mrežu.

Jang Bojs, za koji je naš Miralem Sulejmani odigrao 70 minuta, nije uspevao da ugrozi rivala, a konačan rezultat postignut je sredinom nastavka. Divno su kombinovali Aleks Sandro, Miralem Pjanić i Huan Kvadrado, Kolumbijac je nesebično poslužio Dibalu za ukupni 3:0.

Posle ovog trijumfa italijanski šampion ima šest bodova na prvom mestu grupe H, dok su Švajcarci ponovo primili tri komada i nalaze se na poslednjoj poziciji.

U drugom meču prvog dela programa Mančester siti se izvukao na gostovanju Hofenhajmu i izbegao drugi kiks, iako su "Građani" doživeli šok već u prvom napadu. Hofenhajm je poveo posle 44 sekunde, golom Išaka Belfodila, ali je Serhio Aguero izjednačio nekoliko minuta kasnije.

Argentinac se propisno ispromašivao u Nemačkoj, imao četiri sjajne šanse, da bi u drugom poluvremenu Damir Skomina oštetio goste ne dosudivši čist penal nad Lirojem Saneom. Ipak, u finišu je David Silva iskoristio grešku odbrane rivala i kompletirao preokret.

To je prva pobeda u Ligi šampiona ekipe Pepa Gvardiole, koja sada ima tri boda u Grupi H. Hofenhajm je ostao na jednom bodu.

Od 21 čas u toj grupi igraju Lion i Šahtjor.

Live blog sa utakmica Lige šampiona možete pogledati i OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu