Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.08.2018.

09:30

Šta čeka Zvezdu na praznom "Mitiću"? VIDEO

Posle Spartaksa, Suduve i Spartaka pred Crvenom zvezdom je najteži izazov ove sezone u Evropi – Red Bul Salcburg.

Izvor: AK

Autor: AK

Šta čeka Zvezdu na praznom
Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Austrijski šampion već godinama pokušava uz podršku jakog sponzora da se domogne Lige šampiona, ali do sada nijednom nije uspeo.

Ipak, Salcburg nije tim za potcenjivanje, što je pokazao pre svega prošle sezone kada je stigao do polufinala Lige Evrope.

Malo je nedostajalo da Austrijanci stignu do samog finala, ali ih je Olimpik Marsej eliminisao kontroverznim golom u produžecima.

U međuvremenu je tim koji sa klupe predvodi Marko Roze doživeo brojne promene, otišlo je nekoliko nosilaca igre, uključujući štopera Dujea Ćaleta-Cara, defanzivca Valjona Berišu i napadače Valentina Lazara i Dimitrija Oberlana, ali je princip igre ostao isti.

Svi u napad! Rozeova ekipa igra izuzetno ofanzivan fudbal u kojem se isturenim napadačima često priključuju bekovi, ali to ne čini Salcburg preterano ranjivim u odbrani.

Naprotiv, Red Bulov tim nije primio gol u poslednjih pet utakmica, a u seriji je od 13 pobeda u svim takmičenjima.

Iako je posebno dominantan kod kuće (Ren 3:0, LASK 3:1, Škendija 3:0, Austrija 2:0, Hartberg 2:0), Red Bulov tim je odličan i u gostima ove sezone, do sada nije primio gol.

Između stativa je momak srpskog porekla Cican Stanković, odbranu "nose" iskusni Andreas Ulmer i Hrvat Marin Pongračić uz Brazilca Andrea Ramalja koji je već postigao jedan gol ove sezone.

Nosioci igre u sredini su rođeni Lozničanin Zlatko Junuzović, potom Amadu Haidara, Diadije Samaseku, te Rajnhold Jabo i Kzever Šlager, koji su postigli po dva gola ove sezone.

Ključni čovek napada je Izraelac Moanes Dabur, strelac sedam golova na isto toliko mečeva.

Međutim, ne treba ignorisati ni Rozeovog "džokera" Smaila Prevljaka, ovaj 23-godišnji momak iz Konjica je dao tri gola kao rezervista.

Zvezda i Salcburg igraju u utorak na "Rajku Mitiću" od 21h, a ovako je Salcburg izgledao u poslednjem meču pred dolazak u Beograd:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve