Nova vest
Fudbal

Petak, 17.08.2018.

10:20

Ivanović: A, da počnemo i sledeći meč sa desetoricom?!

Fudbaleri ruskog Zenita zabeležili su jednu od istorijskih pobeda u evropskim kupovima (8:1) i to bez publike i s igračem manje.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivanović: A, da počnemo i sledeći meč sa desetoricom?!
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Ruski tim je nakon 0:4 u Minsku, nadoknadio taj minus protiv beloruskog Dinama na svom terenu i izborio produžetke.

Gosti su uspeli da smanje na 4:1 čime su stekli novu prednost i to od dva gola, međutim, Zenit je i to nadoknadio, i više od toga.

“Borili smo se do kraja. Čak i kada je delovalo da nemamo više nikakve šanse mi smo znali da ćemo se i dalje boriti. Prvi meč jesmo odigrali veoma lose, ali smo verovali u pobedu. Odigrali smo odličan meč”, rekao je Ivanović za “Meč TV” posle veličanstvenog trijumfa.

Klub iz Sankt Peterburga se na kraju plasirao u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pobeda je tim impresivnija jer je ekipa našeg Branislava Ivanovića čak četiri gola dala sa igračem manje, jer je Paredes isključen u 72. minutu.

“Čini se da smo bili bolji sa deset igrača na terenu. Možda bi trebalo da sa istim brojem počnemo i sledeću utakmicu. Da, Zenit je imao sjajnu utakmicu, ali uskoro nas čeka novi meč i nemamo mnogo vremena da razmišljamo o ovoj pobedi. Ono što jeste važno to je da je ekipa pokazala visok moral od prvog do poslednjeg minuta”.

Het-trik zabeležio je Artjom Dzjuba, a kod jednog gola asistirao mu je upravo Ivanović, koji je spomenuo i odsustvo publike.

“ Teško je igrati bez navijača, ali mi smo ih čuli iako su bili van stadiona. To nam je dalo krila”.

Zenit će u plej-ofu za LE igrati protiv norveškog Moldea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve