Mandžukić se oprostio od Hrvatske: Od sada među vernim navijačima

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odlučio je da završi reprezentativnu karijeru.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Fudbaler Juventusa, jedan od najzaslužnijih za istorijsko finale Mundijala u Rusiji, ovu odluku saopštio je objavom na Instagramu, gde je rekao da mu je bila čast što je igrao za državni tim i dodao da će ubuduće biti najverniji navijač.

Mandžukić (32) je za Hrvatsku odigrao 89 utakmica i postigao 33 gola, što ga čini drugim najboljim u istoriji, odmah iza Davora Šukera, koji je prvi na liati sa 45 golova.

"Uvek sam više voleo da govorim na terenu nego van njega. Stoga mi i ove reči dolaze malo teže nego što mi je bilo uklizati protivniku ili istrčati sprint u 120. minutu. Teže, jer znam koliko radosti mi donose sva okupljanja, utakmice i pobede. Teže, jer znam da je slušanje "Lijepe naše" pre utakmice najveća emocija. Teže, jer znam kakva je čast obući hrvatski dres i predstavljati svoju zemlju. Teže, jer znam da je ovo konačno i da nakon ovih reči više nema povratka. Pa ipak, znam da je vreme baš za te reči... Opraštam se od hrvatske reprezentacije.

Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživeli smo svoj san, napravili istorijski uspeh i pritom osetili neverovatnu ljubav navijača. Tih mesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i celoj Hrvatskoj, ostaće najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najlepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presrećan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka.

Nema idealnog trenutka za odlazak. Da možemo, verujem da bismo svi nastupali za Hrvatsku dok smo živi jer većeg ponosa nema. Ali, osećam da je za mene taj trenutak sada. Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspehu hrvatskog fudbala.

Pre 14 godina, prvi puta sam kao juniorski reprezentativac obukao sveti dres. Od tada sam upoznao, igrao i radio s mnogo odličnih saigrača, selektora, trenera i ljudi oko reprezentacije. Svi smo imali isti cilj - dati sve za uspeh Hrvatske. Zahvaljujem svima, jer je svako na neki način ostavio trag u mojoj karijeri. Na tom putu sa mnom su uvek bili moji najbliži, kojima zahvaljujem na velikoj podršci.

I na kraju, hvala navijačima. Niko od nas nije savršen. Promašivao sam prilike, gubio lopte ili loše dodavao. Ali, uvek sam dao sve od sebe i ostavio srce na terenu. Hvala vam što ste to prepoznali i bili uz mene i reprezentaciju.

Od danas, moje je mesto s vama - među najvernijim navijačima Hrvatske.

Voli vas Mandžo", poručio je Mandžukić u emotivnoj poruci.

strana 1 od 3 idi na stranu