Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.08.2018.

18:40

Niko kao Totenhem – prvi put u istoriji bez pojačanja

Fudbalski klub Totenhem prvi je klub u istoriji engleskog prelaznog roka koji nije doveo nijednog igrača tokom leta.

Izvor: LN

Autor: LN

Niko kao Totenhem – prvi put u istoriji bez pojačanja
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Istorija datira od 2003. godine, kada je ustanovljen letnji prelazni rok Premijer lige.

Navijači Totenhema, ali i ostali fudbalski fanovi, sigurno se nisu nadali ovakvom ispisivanju istorije ekipe koja je prošlu sezonu završila na visokom trećem mestu.

Od nastanka letnjeg prelaznog roka 2003. godine svaki tim najeltinijeg klupskog takmičenja na Ostrvu doveo je barem jednog igrača, bilo skupog ili jeftinog, ključnog ili nebitnog, ali Totenhemova politika ove godine bila je nesvakidašnja.

Sparse očekuje selidba na novi stadion vredan 850 miliona funti, a na njemu neće moći da predstave nijednog novog fudbalera.

Ekipa Maurisija Poćetina ne samo da nije dovela, već nije ni prodala nijednog igrača koji je bio okosnica prošlosezonskog tima.

"Srećan sam što smo zadržali celu ekipu. Mislim da je klub uradio fantastičan posao kada je produžio ugovore igračima, kao npr. Hariju Kejnu. On je samo jedan primer, a ima ih više", izjavio je Poćetino.

Totenhem je najbliži bio dovođenju Džeka Griliša iz Aston Vile, ali im nije prihvaćena ponuda od 25 miliona funti, pa su olako odustali od dovođenja engleskog ofanzivnog veznog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve