Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.08.2018.

23:10

Rodić: Pozitivan rezultat, borićemo se za prolaz

Fudbaler Crvene zvezde Milan Rodić ne misli da je remi protiv Spartaka iz Trnave na domaćem terenu mnogo loš rezultat, i da crveno-beli imaju šanse za prolaz.

Izvor: LN

Autor: LN

Rodić: Pozitivan rezultat, borićemo se za prolaz
Foto: Starsport

Crveno-beli su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona remizirali sa gostima iz Slovačke 1:1.

Trnava je u Beograd došla veoma spremna, a u prethodnom kolu je izbacila favorizovanu poljsku Legiju.

"Znali smo da su oni jedna trkačka ekipa koja igra na presing i na faul. Dobro smo ušli u utakmicu i dali gol, ali su nas oni odmah sa centra iznenadili. Imali smo posle još nekoliko šansi koje nismo iskoristili, ali dobro 1:1, idemo tamo da se borimo da prođemo, da prođemo dalje to je naš cilj. Jesu, odugovlačili su, ali su došli i sa tom namerom. Pogotovo su počeli još više posle datog gola. To je fudbal, zato su i došli, a mi smo mogli da iskoristimo naše šanse. Treba da se lepo oporavimo, da nastavimo pobedonosni niz u prvenstvu, a posle ćemo da idemo u Trnavu da prođemo dalje", rekao je Rodić.

Fudbaleri Zvezde su znali šta ih čeka još pre meča i postavili su se na način kako bi najbolje moguće parirali Trnavi, ekipi koja je poznata po fudbalu sa dosta prekida i ubijanja tempa, ali i trčanja po svim delovima terena.

"Takvoj ekipi moraš da se spurodstavis na taj način. Oni su takva ekipa koja igra sa dosta trčanja i na kontra napade. Morali smo da se postavimo tako, ali nismo imali sreće da pobedimo pred našim navijačima kojim bi se zahvalio što su doši u ovolikom broju. Ali eto, da kažemo pozitivan rezultat i idemo tamo", dodao je Rodić.

Reprezentativni levi bek dodaje da su crveno-beli takođe ušli jako u meč i i žali za velikim brojem prilika koji je njegova ekipa propustila. Takođe, u revanšu misli da njegova ekipa može da očekuje istu igru protivnika kao i na "Marakani".

"Ušli smo i mi jako u tu utakmicu. Oni su prethodna dva kola imali tri crvena kartona, tako da smo znali da oni igraju grubo i presing na igrača. Pravili su dosta faulova i to njima ide u prilog. Trebalo je da pokušavamo da tražimo loptu u prostors, ali nismo uspeli. Imali smo dosta šansi i nismo uspeli da damo gol. Mislim da ne možemo ništa drugačije da očekujemo, možda će nas čak još više napasti presingom", izjavio je Milan Rodić.

Za kraj, Rodić na pitanje da li je optimista i veruje u prolaz odgovara potvrdno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve