Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2018.

20:18

Đukić: Golovi, golovi, potrebni su nam golovi

Trener Partizana Miroslav Đukić istakao je neefikasnost kao najveći problem tima na početku sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Đukić: Golovi, golovi, potrebni su nam golovi
Foto: FK Partizan

Crno-beli su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su opet razočarali remiziravši 1:1 sa Trakajem u Litvaniji.

"Zadovoljan što smo prošli, znali smo da neće biti laka utakmica, pogotovo što smo odmah na početku primili gol. Morali smo da se "otvorimo" i uđemo u problem jer smo teško dolazili u šanse, po terenu na kojem nismo navikli da igramo. Imali smo problema u završnici ali uspeli smo da izjednačimo. Činilo se da će meč da bude lakši ali smo dobili crveni karton i onda je ponovo bilo veoma teško. Ali ekipa je izdržala", rekao je Đukić.

Osim problema u završnici, Partizan nije bio siguran ni u odbrani.

"Mislim da u organizaciji nismo imali toliko problema koliko u završnici. Dolazili smo bez problema do njihovih 20 metara, međutim, u tih poslednjih 20 nismo uspevali da te akcije završimo sa brzim šutevima. Imali smo dosta proboja preko levog beka, ali nismo uspeli da završimo te akcije. Moramo biti mnogo efikasniji, konkretniji u završnici. Ali primiti gol u desetom minutu neočekivano i posle ostati sa deset igrača to su dva veoma bitna faktora koja su uticala da ne odigramo meč kako smo želeli".

Partizan se nije preterano namučio da prođe dalje, ali se očekivalo mnogo više protiv četvrtoplasiranog tima Litvanije.

"Očekivali smo organizovanu ekipu koja će čekati zatvoreno svoju šansu iz kontranapada, kao što su i učinili. Znali smo da su sa španskim trenerom ekipa koja teško prima golove. Dobro ih je organizovao, nije im lako stvarati šanse, tako je i bilo".

Partizan od početka sezone nije odigrao utakmicu koja se može okarakterisati kao odlična.

"Zavisi od utakmice, svaka je priča za sebe. Fali nam efikasnost u završnici. To nam najviše nedostaje i unosi nervozu u ekipu. Kada posle nekog vremena ne daš gol to dosta negativno utiče na ekipu. U globalu imamo posed, loptu ali to ne uspevamo da konkretizujemo u poslednjih 20 metara".

Ovakvom igrom Partizan će teško izboriti plasman u Ligu Evrope, štaviše, teško će proći i treće kolo u kojem će verovatno igrati sa danskim Nordsjelandom.

"Ekipa sa pobedama i golovima dolazi samopouzdanja, svaki igrač postaje drugačiji ako uđu u to pozitivno. Vrlo je bitno da golove daju Suma, Mare, Rikardo, Panta, igrači koji su ofanzivnog karaktera. Da ti ofanzivni igrači povrate gol jer Partizan živi od golova, pobeda i mora da postiže golove. Sve je to lepo, organizovani smo i dobro funkcioniše, ali moramo da dajemo golove. Partizan da bi ostvario svoje ciljeve mora biti efikasan".

Meč je obeležio još jedan razočaravajući nastup Sejdube Sume, koji je zakomplikovao posao crno-belima isključenjem u 53. minutu.

"Bila je "podeljena" lopta, između njega i protivnika, kasno je stigao. Nije dobro odreagovao, napravio je faul koji nas je koštao crvenog kartona i dosta pomeo planove, ali to je sastavni deo igre", zaključio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve