Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2018.

17:00

Bledi Partizan prošao Trakaj, u Skandinaviji ovakav to neće moći

Fudbaleri Partizana remizirali su sa litvanskim Trakajem 1:1 (1:1) u Viljnusu i zahvaljujući 1:0 u Humskoj plasirao se u III kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bledi Partizan prošao Trakaj, u Skandinaviji ovakav to neće moći
Foto: StarSport

Crno-beli su još jednom razočarali navijače, odigrali bledo, slabo, neubedljivo, bezidejno protiv limitiranog rivala.

Partizan je u svom "stilu" otvorio meč u Litvaniji jer je posle greške crno-belih Trakaj poveo golom Osipova u devetom minutu.

Usledili su jalovi napadi Đukićevog tima koji posle dosta sreće tek nakon isteka nadoknade prvog poluvremena uspeva da izjednači preko štopera Miletića, posle kornera.

U drugom poluvremenu Partizan je rano ostao sa igračem manje zbog isključenja Sejdube Sume, pa su crno-beli igrali prilično rezervisano koncentrisani na odbranu svog gola i "trošenje" vremena.

Trakaj je pokušao sa uvođenjem dodatnog napadača da stigne do dva potrebna gola za prolaz dalje, ali nije imao kvalitet da savlada ovakav neubedljiv Partizan.

Đukić će morati značajno da unapredi igru svog tima jer ovakav Partizan neće imati šta da traži u III kolu u Skandinaviji, a rival crno-belima će verovatno biti danski Nordsjeland.

Crno-beli su krenuli agresivno od prvog minuta, ali se odmah videlo da će kao i u prethodnim utakmicama ove sezone imati problem da konkretno ugroze gol Trakaja.

Miletić je nekoliko puta probijao po levoj strani, ali nije bilo upotrebljivih lopti za Rikarda.

Trakaj je vrebao šansu iz kontranapada, da bi šokirao srpski tim iz prekida. Loše je reagovala odbrana Partizana posle kornera domaćina, Stojković nije najbolje intervenisao posle šuta Kazlauskasa, spušta loptu na glavu Osipovu koji donosi vođstvo Litvancima.

Usledila je sjajna reakcija igrača Partizana, žestok pritisak i nekoliko obećavajućih akcija, ali Kosović, Janković i Rikardo i dalje nisu mogli da naprave pravi potez u završnici.

U drugom delu prvog poluvremena Trakaj se oslobodio pritiska, nekoliko puta i zapretio Stojkoviću, dok su crno-beli uprkos velikom posedu lopte i pritisku i dalje bili bezopasni po gol domaćina.

Međutim, u poslednjim sekundima prvog poluvremena, nakon što je istekla nadoknada vremena, štoper Nemanja Miletić se sjajno snalazi posle kornera i zakucava loptu u mrežu za 1:1.

Očekivalo se da Partizan u drugom delu meča potpuno preokrene rezultat, međutim sve planove je već u 52. minutu pokvario Suma.

Najskuplji fudbaler u istoriji srpskog fudbala je napravio glup potez, iako je već imao žuti karton startovao je na rivala s obe noge s leđa, bespotrebno na sredini terena i zasluženo dobio crveni karton.

Sa igračem manje Partizan je bio rezervisan u nastavku, Trakaj je pojačao napad i preuzeo potpunu kontrolu nad igrom i krenuo ka golu Stojkovića.

Međutim, crno-beli zatvaraju sve prilaze svom golu, rutinski zustavljaju napade domaćina već na sredini terena, dok vrebaju priliku iz kontranapada kojih nije bilo previše.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

449 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve