Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.07.2018.

14:10

"Problem je danas što kakvo god s*anje kažete, ne zaboravlja se"

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je do pre nekoliko sezona kritikovao 'trošadžijsku' politiku klubova, sada je primoran da je brani.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty images

Liverpul je ovog leta doveo golmana Rome Alisona Bekera za oko 75 miliona evra i njegovim transferom ukupno premašio 190 miliona evra u ovom prelaznom roku.

Prethodno su došli Nabi Keita, Fabinjo i Đerdan Šaćiri, a zimus i Virdžil Van Dajk.

Kupovinom Alisona 'Redsi' su oborili rekord za najskupljeg golmana, dovođenjem Virdžila Van Dajka za najskupljeg defanzivca i usledile su kritike najvećih rivala iz lige.

Nakon Murinjove kupovine Pola Pogbe za više od 100 miliona evra pre dve godine Klop se toj milionskoj praksi protivio.

"Drugi klubovi mogu da troše novac i kupuju vrhunske igrače. Ja to želim drugačije. Čak bih to radio drugačije i kad bih mogao da trošim novac", rekao je Klop 2016. godine.

Dve godine kasnije promenio je i mišljenje i priču.

"Nije nas briga šta svet oko nas misli, kao što Mančester nije bilo briga šta sam ja rekao. To je samo mišljenje u tom trenutku. Da li sam promenio mišljenje. Jesam. Ali je bolje promeniti mišljenje nego ga nikada nemati", rekao je između ostalog Klop.

Nemac je prethodne sezone stigao do finala Lige šampiona, pa su se prošlogodišnje kupovine ispostavile kao pun pogodak.

"Problem je danas što koje god s*anje da kažete, niko to ne zaboravlja! Ali s druge strane, to je donekle tačno. Ne bih mogao da zamislim da se svet promeni za dve godine. Sto miliona funti je bila suluda brojka. Od tada se sve potpuno promenilo", rekao je menadžer Liverpula.

Rekord Liverpula je do kraja sezone 2016/2017 bio transfer Endija Kerola (35 miliona funti 2011. godine). Samo Klop je taj rekord oborio čak šest puta sa Salahom, Okslejd Čemberlenom, Fabinjom, Keitom, Van Dajkom i sada Alisonom.

"Nije na meni da odagnam misli o kupovini igrača i plaćanju velikog novca, a da to na kraju ne donese uspeh Liverpulu. To ne ide. Imamo vrlo dobar sastav, ali je njegovo poboljšanje skupo. Bolji igrači od onih koje već imamo ne čekaju tu iza ćoška", objašnjava nemački trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve