Nova vest
Fudbal

Subota, 21.07.2018.

09:53

Gece srušio Siti, Mata spasao Junajted poraza

Mančester Siti i dortmunska Borusija otvorili su novo izdanje sada već tradicionalnog Internacionalnog kupa šampiona.

Izvor:

Autor:

Gece srušio Siti, Mata spasao Junajted poraza
Photo by Christian Petersen/Getty Images for International Champions Cup

Duel na 'Soldier Fieldu' u Čikagu pripao je bundesligašu, strelac jedinog pogotka na meču bio je Mario Gece u 28. minutu iz penala, a Đozep Gvardiola i Lusijan Favr pružili su šansu uglavom mladim igračima.

Tako su sa 'Građane' igrali Oleksandr Zičenko, Garsija Martret, Brahim Dijas i Fil Foden, ali i poslednje pojačanje kluba Rijad Mahrez, dok je u drugom delu igre na golu stajao pomalo i zaboravljeni Džo Hart.

Istovremeno, i Švajcarac se odlučio za dosta 'šaren' sastav, a pored Gecea na terenu su bili još i Kristijan Pulišić, Sebastijan Rode i Marsel Šmelcer.

Istovremeno, Mančester Junajted gostovao je Klub Americi na Univerzitetskom stadionu u Finiksu, a taj duel završen je bez pobednika – 1:1 (0:0).

U uvodnih 45 minuta nije bilo pogodaka, pre nego što je Anri Martin u 59. minutu pogodio za prednost Meksikanaca. Ipak, svoju ekipu poraza spasava Huan Mata golom desetak minuta pre kraja.

Za razliku od kolega, Žoze Murinjo izveo je dosta respektabilan sastav sa Antonijom Valensijom, Kristom Smolingom, Erikom Baijem, Anderom Ererom i Antonijem Marsijalom, da bi u drugom poluvremenu uveo nekoliko tinejdžera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve