Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.05.2018.

17:21

Mundijal ne može bez Bore Milutinovića

Bora Milutinović, legendarni srpski trener, biće član FIFA "Technical Study Group", koja će odlučivati o podeli nagrada na kraju Mundijala u Rusiji.

Izvor: PT

Autor: PT

Mundijal ne može bez Bore Milutinovića
Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Laureus

Popularna "TSG" postoji na svakom Svetskom prvenstvu od 1966. godine i svi članovi ove grupe su veoma poznata imena u svetu fudbala.

Članovi su: Karlos Alberto Pereira (Brazil), Emanuel Amunike (Nigerija), Bora Milutinović (Srbija), Alesandro Nesta (Italija), Endi Roksburg (Škotska) i Marko va Basten (Holandija).

Pereira i Milutinović jedini su treneri u istoriji Mundijala koji su vodili čak pet različitih reprezentacija na Svetskim prvenstvima, o Van Bastenu je suvišno trošiti reči, Nesta jedan od najboljih štopera svoje generacije, Amunike je Nigeriju 1994. godine predvodio šesnaestine finala, dok je Roksburg jedan od najuspešnijih trenera u istoriji Škotske.

Oni će odlučivati o sledećim nagradama:

– adidas zlatna, srebrna i bronzana kopačka za najboljeg strelca.
– adidas zlatna, srebrna i bronzana lopta za najboljeg igrača.
– adidas zlatna rukavica za najboljeg golmana.
– nagrada za najboljeg mladog igrača (rođen 1. ili posle prvog januara 1997).
– nagrada za fer plej.

Podsećamo, Bora Milutinović je vodio Meksiko na Mundijalu 1986, Kostariku 1990, Sjedinjene Američke Države 1994, Nigeriju 1998. i Kinu 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve