Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.05.2018.

14:35

Selektor: Bleki pre Baste, SMS iza napadača, Pešić bio među 35

Selektor Srbije Mladen Krstajić istakao je po objavljivanju šireg popisa kandidata za Mundijal da on odgovara za spisak.

Izvor: AK

Autor: AK

Selektor: Bleki pre Baste, SMS iza napadača, Pešić bio među 35
Foto: StarSport

Krstajić je prvobitni spisak od 35 fudbalera koji je poslao nedavno FIFA skratio na 27, među kojima su četvorica golmana, trojica debitanata, dvojica igrača Crvene zvezde i jedan iz Partizana.

"Ja odgovoram za ovaj spisak. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija. Mislim da je ekipa već napravila veliki uspeh, a naravno da ćemo pokušati da prezentujemo Srbiju na najbolji mogući način", rekao je Krstajić.

Dosta se spekulisalo o statusu Matije Nastasića s obzirom da je povređen i da je neizvestan za Mundijal, ali je dobio poziv.

"On je bitan šraf, pokazao je kvalitet kroz kvalifikacije, kroz dogovor sa Šalkeom on se leči ovde, u Beogradu je, dobro ide, odluka će biti doneta posle pregleda 26. maja. Bitno i da je Bane (Ivanović) 100 odsto zdrav. Nije važno da li će igrati na beku ili štopera", rekao je selektor.

Krstajić je pozvao mladog defanzivca Fiorentine Nikolu Milenkovića kojem je dao prednost u odnosu na iskusnog Dušana Bastu na poziciji desnog beka, dok Sergeja Milinković-Savića vidi kao glavnu podršku najisturenijem igraču na terenu, a tu je i Nemanja Maksimović koji je tokom sezone uglavnom bio rezerva u Valensiji.

"Mi iz stručnog štaba smo odlučili ko će da ide. Svako je dobio minutažu da pokaže koliko može. Ne samo to, već i forma i karakter igrača, kakav je ko kao čovek, to su segmenti koje smo gledali, kompletnu celinu, šta ko može da odgovori u datom momentu", dodao je Krstajić.

Među odabranima su trojica golgetera, ali nema najboljeg strelca srpske Superlige Aleksandra Pešića iz Zvezde.

"Naravno da nije degradacija naše lige. On je bio na spisku napadača, onom od 35. Prijović je najbolji špic Grčke, kako kažu, Mitrović je naš najbolji napadač, dok se Jović dokazuje u Nemačkoj i naš je najbolji mladi napadač", istakao je selektor.

Srbija će 3-9. juna da se priprema u Austriji, gde će odigrati dva test meča, sa Čileom i Bolivijom, oba u Gracu.

"Došli smo do ideje da igramo protiv Južnoamerikanaca jer imamo Kostariku u grupi. Sigurno da će protiv Čilea biti komibnovan sastav jer su igrači umorni, potreban im je oporavak", objasnio je Krstajić.

Krstajić do 4. juna mora da saopšti konačan spisak od 23 fudbalera koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu.

"Orlovi" će u Rusiju otputovati 11. juna, a na Mundijalu će igrati protiv Kostarike (17. jun, Samara), Švajcarske (22. jun, Klinjingrad) i Brazila (27. jun, Moskva).

"Ne bežimo od odgovornosti i pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u Rusiji", zaključio je selektor.

Mundijal u Rusiji počinje14. juna, a titulu brani Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve