Nova vest
Fudbal

Subota, 28.04.2018.

17:56

Maestro Tadić – dva gola Srbina, "Sveci" veruju u opstanak!

Fudbaleri Sautemptona pobedili su Bornmut sa 2:1 u 36. kolu engleske Premijer lige, a srpski fudbaler Dušan Tadić je odigrao fantastičan meč.

Izvor: B92

Autor:B92

Maestro Tadić – dva gola Srbina,
Getty Images

Tadić je sa dva gola praktično sam vodio "Svece" do pobede, pa je Sautempton upisao vrlo važnu pobedu u borbi za ostanak u Premijer ligi.

Sautempton je poveo u 25. minutu kada je iskoristio jednu grešku u napadu Bornmuta i munnjevitom kontrom uhvatio na spavanju odbranu gostiju.

Lemina je povukao po desnoj strani, pratio ga je Tadić levo i kada ga je Lemina pronašao dodavanjem po zemlji, Srbinu nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu sam ispred Asmira Begovića.

Bornmut uspeva da odgovori u smiraj prvog dela igre. Trenutak nepažnje i korner u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, King je ostao sam na drugog stativi i savladao je golmana Sautemptona za 1:1.

Na sličan način kao i pola sata ranije, Sautempton postiže i drugi gol u 54. minutu, s tim što je ovog puta Tadić sve uradio sam. Presekao je napad Bornmuta na polovini terena i posle solo akcije špicom sa 16 metara pogađa ugao gola za 2:1.

To nije bilo sve od srpskog igrača. U 70. minutu Tadić majstorski pronalazi Bertranda na dugom loptom po dijagonali u kaznenom prostoru, ali Bertrand ne uspeva da savlada Begovića po treći put. Već u 71. minutu Tadić petom upošljava Čarlija Ostina koji šutira pored gola.

Samo nekoliko minuta ranije srpski igrač je imao dobru šansu za het-trik, a Sautempton je pritiskao i tražio treći gol kojim bi mirnije mogao da uđe u finiš meča.

Tadić je u 86. minutu izmenjen i ispraćen aplauzima. Bornmut je u finišu počeo ozbiljno da preti preko Frejzera, ali je Sautempton zahvaljujući golmanu Mekartiju izdržao i pobedom došao do 32. boda.

Sautempton je sada bod iza Svonsija na 18. mestu i nada se porazu velške ekipe od Čelsija. Bornmut je 12. sa 38 bodova.

Kristal Palas je pobedio Lester sa 5:0, ali se Luka Milivojević nije upisivao u strelce. Vilfrid Zaha je dao prvi gol za Palas u 17. minutu, MekArtur je duplirao prednost u 38.

Milivojevićev tim se raspucao tek u poslednjih desetak minuta. Prvo je Loftus-Čik pogodio u 81. minutu, van Arholt je tri minuta kasnije povisio na 4:0, a konačan rezultat je postavio Benteke sa bele tačke u 90. minutu.

U ostalim utakmicama dana, Everton je pobedio Hadersfild sa 2:0, a Vest Bromvič Albion je bio bolji od Njukasla sa 1:0. Barnli i Brajton su igrali bez golova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve