Nova vest
Fudbal

Petak, 13.04.2018.

12:00

LE: Spektakl u Londonu, Marsej na Salcburg!

Fudbaleri Arsenala i Atletiko Madrida, kao i Olimpik Marseja i Salcburga, igraće u polufinalu Lige Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu.

Izvor: PT

Autor: PT

LE: Spektakl u Londonu, Marsej na Salcburg!
Photo by Joern Pollex/Bongarts/Getty Images

Sve ljubitelje očekuje spektakl na meču Arsenala i Atletiko Madrida, pošto je očigledno da su ova dva tima glavni kandidati da u Lionu podignu pehar.

Prvi put u istoriji Lige Evrope sastaće se ovi klubovi i nema sumnje da navijači gledati odličan fudbal od strane izabranika Arsena Vengera i Čola Simeonea.

Arsenal je do polufinala došao pobedama u dvomečima nad Estersundom, Milanom i moskovskim CSKA. Sa druge strane, Madriđani su do najboljih četiri došli trijumfima protiv Kopenhagenom, Lokomotivom iz Moksve i Sportingom.

Prvi meč na programu je 26. aprila, dok se revanš igra sedam dana kasnije u Madridu.

U drugom polufinalu sastaće se Marsej i Salcburg. Dva tima koja su već igrala u grupnoj fazi. Austrijanci su u prvom meču slavili sa 1:0, dok je u Francuskoj bilo bez golova.

Ekipa Salcburga napravila je najveće iznenađenje, pošto je uspela da eliminiše Lacio nakon što je prvi meč izgubila 4:2. Pored Lacija, Austrijanci u eliminisali još Real Sosijedad i Dortmund.

Kada je reč o Marseju oni su put do polufinala krčili pobedama nad Bragom, Atletik Bilbaom i Lajpcigom.

Finale Lige Evrope na programu je 16. maja u Lionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve