Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.04.2018.

20:15

Sudija koštao Siti, Salah odveo Liverpul u polufinale!

Ekipa Liverpula plasirala se u polufinale Lige šampiona eliminisavši Mančester Siti – 2:1 (0:1).

Izvor:

Autor:

Sudija koštao Siti, Salah odveo Liverpul u polufinale!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images,

Ekipa Jirgena Klopa je, posle ubedljivog trijumfa od 3:0 u prvom susretu na Enfildu, slavila i na gostovanju na Etihadu i posle tačno deceniju prošla među četiri najbolja tima u elitnom takmičenju.

Junaci gostiju bili su neverovatni Mohamed Salah i Sadio Mane, koji su neutralisali vodeći pogodak Liroja Sanea već u drugom minutu.

'Građani' su poveli već u drugom minutu, ali je ih je velika greška glavnog arbitra koštala da na odmor odu sa 2:0, što je već na startu nastavka 'kaznio' Mohamed Salah, da bi Sadio Mane u finišu stavio tačku na dvomeč.

Istovremeno, Roma je u Rimu priredila senzaciju veka izbacivši Barselonu pošto je nadokndila zaostatak od 4:1 sa Nou Kampa – 3:0 (1:0).

Meč na Etihadu počeo je idealno po domaće, a Đozepu Gvardioli se već posle 116 sekundi isplatila ultra ofanzivna taktika, pošto je njegova ekipa iz prve akcije i prvog šuta stigla do vođstva.

Virdžil van Dajk napravio je veliku grešku na sredini terena, da bi Rahim Sterling posle prodora po levom boku poslao idealnu loptu do usamljenog Gabrijela Žezusa u kaznenom prostoru, a Brazilac smireno, rutinski savladao zemljaka Edersona.

Ništa se nije promenilo ni posle pogotka, L'pul nije uspevao da pređe ni centar, dok su 'Građani' nastavili da napadaju u talasima. Najbliži drugom pogotku bio je agilni Bernardno Silva, koji je tokom većeg dela prvog poluvremena pravio najveće probleme odbrane rivala.

Prva dva pokušaja, sa desetak metara, izblokirana su mu, dok je 'bomba' koju je uputio sa tridesetak metara završila 'na stativi'. Siti na kraju nije uspeo da stigne do toliko željenog pogotka do odlaska na odmor, ali je ključnu ulogu nažalost odigrala sudijska trojka iz Španije na čelu sa Antonijom Mateuom Lahosom.

Tačnije, direktni krivac jeste linijski pomoćnik koji je posle lošeg istrčavanja i boksovanja Lorisa Karijusa svirao nepostojeći ofsajd Sanea u 42. minutu. Em je nemački golman pogodio saigrača Džejmsa Milnera, em Sane nije bio u ofsajdu kada je sa manje od dva metra odbitak smestio u praznu mrežu.

Međutim, moglo je u poslednjim sekundama da sve ode i u drugu stranu da je Aleks Okslejd-Čemberlen uspeo da pogodi gol, pošto je obišao Edersona na ivici peterca posle dodavanja Salaha, ali je otišao previše u stranu.

Gvardiola je zbog žučnih protesta, ali i dobacivanja Lahosu da zaćuti poslat na tribine, da bi sve bilo gotovo posle desetak minuta igre u nastavku.

Klop je uspeo u nameri da natera svoju ekipu da 'stane' na loptu i čeka eventualnu šansu za munjenjevitu kontru, što se i dogodilo u 56. minutu.

Egipćanin, koji je osmim golom u sezoni postao najbolji strelac Liverpula u jednoj sezoni Lige šampiona, odigrao je dupli pâs sa Senegalcem, a ovaj lepo proturio loptu pored čuvara pre nego što je oboren u šesnaestercu.

Lahos je odlučio da ne svira faul i dobro je postupio – Salah je pokupio loptu i lob udarcem prebacio NIkolasa Otamendija i Edersona za veliko slavlje svih u crvenom.

Pokušao je španski menadžer nešto da promeni uvođenjem Serhija Kuna Aguera, ali je gost ipak bio taj koji je još jednom uspeo da zatrese mrežu.

Tačku na fenomenalan dvomeč stavlja Mane posle velike greške Otamendija, ulazi u kazneni i preciznim, plasiranim udarcem pogađa dalju 'malu mrežicu'.

Preostala dva para, Real Madrid – Juventus (3:0) i Bajern Minhen – Sevilja (2:1) na programu su u sredu.

Dešavanja sa Etihada mogli ste da pratite na Live blogu, a sve zanimljivo sa rimskog Olimpika OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve