Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.04.2018.

14:00

Gvardiola: Sposobni smo za preokret

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola veruje da njegov tim može da nadoknadi poraz od Liverpula iz prvog meča četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Gvardiola: Sposobni smo za preokret
Foto: Getty images

Uprkos dominaciji u Premijer ligi ove sezone, "Građani" su na rubu eliminacije iz elitnog evropskog takmičenja posle 0:3 na Enfildu.

"Moramo odigrati skoro savršenu utakmicu da bismo prošli dalje. Imamo 90 minuta plus dodatno vreme, a ono što smo pokazali ove sezone, čak i u poslednjoj utakmici, možemo da stvorimo mnogo šansi. Ako ne uspemo da se psihološki izborimo s tim, biće to dobra lekcija za budućnost. Ovo je test, fudbal te kao i život testira", rekao je Gvardiola.

Siti u meč ulazi uzdrman porazom u gradskom derbiju od Junajteda proteklog vikenda sa 3:2, uprkos vođstvu od dva gola na poluvremenu.

"Moj tim je bio izuzetan. Znam da ljudi sude po rezultatu, ali igra tima je vrhunska, ne može ni sa kim da se poredi. Prava radost za trenera, ja sam oduševljen. Čak i kada smo gubili 3:2 igrali smo izuzetno. Zbog toga sam srećan", ističe španski stručnjak.

Siti i Liverpul će u utorak igrati četvrti put ove sezone, pre debakla u LŠ, "Građani" su poraženi od "redsa" i u PL sa 4:3, takođe na Enfildu, ali su početkom septembra deklasirali rivala sa 5:0 na Etihadu.

"Poznajemo se dobro sa Liverulom. Ne smemo odustati ni ako primimo gol. Mnogo puta smo to uradili, možemo u kratkom periodu stvoriti dosta prilika i postizati golove. Ali i ako nas ne bude hteo gol, ne smemo se predavati. Liverpul je dobro organizovan u odbrani, neće biti lako stvarati šanse, ali moramo se truditi", kaže Gvardiola.

Siti već desetak godina predstavlja jedan od najboljih timova u Evropi, ulaže ogroman novac u pojačanja, ali nema rezultata van Engleske.

"Potrebni su nam trofeji u Evropi, što je komplikovano. Možda ne sutra, ali s obzirom šta je klub uradio u poslednjih deset godina – objekti, želja – to će se dogoditi. Ako ne ove sezone, onda možda sledeće, ali pre ili kasnije će se dogoditi", zaključio je menadžer Sitija.

Duel Sitija i Liverpula na programu je u utorak od 20:45 časova. U drugom susretu sastaju se Roma i Barselona, a domaćin takođe juri tri gola zaostatka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu