Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2018.

15:00

Spektakl u Berlinu – Brazil i Nemačka prvi put posle 2014.

Fudbalske reprezentacije Nemačke i Brazila od 20.45 na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu igraju jedan od derbi mečeva večerašnjeg programa.

Izvor: B92

Autor:B92

Spektakl u Berlinu – Brazil i Nemačka prvi put posle 2014.
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Aktuelni šampion sveta pre četiri godine ponizio je Brazilce pred njihovom publikom u polufinalu Mundijala.

Bio je to jedan od najtežih poraza za jedan tim u istoriji Svetskog prvenstva, s obzirom da je Brazil žarko želeo titulu i da su bili na dva koraka od njega.

Međutim, osmi jul 2014. godine ostaće duboku urezan u srca navijača iz ove države, pošto su "panceri" sa 7:1 pobedili domaći tim.

Nemci su u prvom poluvremenu postigli pet golova – redom su pogađali, Miler (11), Kloze (23), Kros (24) i (26) i Kedira (29).

Izabranici Joakim Leva nisu ti stali pošto su postigli još dva pogotka u nastavku (Širle 69, 79), dok je, ne može se reći ni utešni gol, za Brazil strelac u 90. minutu bio Oskar.

Sada, četiri godine kasnije dve selekcije se po prvi put sastaju i to u pripremnom meču pred Mundijal u Rusiji. Za razliku od 2014. godine ove se igra u Nemačkoj i ma koliko ovo nije takmičarska utakmice, Brazil će sigurno želeti da se "osveti" Nemačkoj.

Oba tima odigrala su pre četiri dana prijateljske mečeve – Brazil je relativno lako pobedio Rusiju (3:0), dok je Nemačka odigrala 1:1 sa Španijom.

Nema sumnje da nas očekuje spektakl na "Olimpijskom stadionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu