Krstajić: Bane nije ostao bez trake zbog Dekijevog rekorda

Selektor Srbije Mladen Krstajić demantovao je čaršijske priče da je promenio kapitena kako bi zaštitio rekord po broju nastupa Dejana Stankovića.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Manje od tri meseca pre početka Svetskog prvenstva, Krstajić je uoči prvih test mečeva odlučio da skine kapitensku traku dugogodišnjem vođi tima Branislavu Ivanoviću i da je Aleksandru Kolarovu.

Krenule su glasine da je cilj da se Ivanović pobuni zbog toga i napusti selekciju, jer ga četiri utakmice dele od rekordera po broju nastupa Stankovića (103).

"Ne postoji nikakva afera oko trake. Bane je pametan momak. Razgovarali smo pola sata i odmah je shvatio da ništa nije upereno protiv njega. Ovim potezom želim samo da razmrdam ekipu. Sve druge priče oko Dekijevog rekorda ili navodne svađe, nemaju blage veze sa istinom", rekao je Krstajić za SOS Kanal.

Novi kapiten Kolarov je u ponedeljak istakao da nema problema u timu.

"To su odluke koje je selektor doneo i ukazana mi je ta čast. Siguran sam da ću, uz Nemanjinu pomoć, gledati da opravdam očekivanja. Da ne bismo ulazili u polemiku, nema nikakvih problema među nama u ekipi", rekao je Kolarov.

Srbija u petak igra sa Marokom u Torinu, a četiri dana kasnije protiv Nigerije u Londonu.

Fudbal