Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2018.

16:55

Rio: Ronaldo čeka loptu, dok se Mesi igra s protivnikom

Rio Ferdinand, legendarni štoper Mančester Junajteda, a danas stručni konsultant, izneo je svoje mišljenje u debati "Lionel Mesi – Kristijano Ronaldo".

Izvor:

Autor:

Rio: Ronaldo čeka loptu, dok se Mesi igra s protivnikom
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Fantastični Argentinac je prethodne noći odigrao još jedan sjajan meč, Barselona je izbacila Čelsi u borbi za četvrtinu finala Lige šampiona, a on sa dva gola stigao do 100. pogotka u elitnom takmičenju.

"Lionel Mesi i Kristjano Ronaldo su najbolji igrači na svetu, ali postoji jedna glavna razlika između njih dvojice. Kristijano, kada izađe na teren, u glavi ima jasan plan – 'Dodajte mi loptu tamo odakle mogu da dam gol'. On je golgeter, ne zamara se vraćanjem do sredine terena ili ulaskom u ritam utakmice, štaviše – uvek želi da bude na 'ivici noža', tamo gde se utakmica rešava", obrazlaže Rio i nastavlja u dahu:

"S druge strane, Mesija možete videti i na poziciji defanzivnog veznog, kako kupi lopte, odigrava duple pasove... Prosto se igra sa protivnikom, čeka svoju šansu. Konstantno je uključen u određivanje ritma duela, što i jeste glavna razlika".

Svojevremeno najskuplji defanzivac sveta, saigrač Kristijana i partner našeg Nemanje Vidića u jednom od najboljih štoperskih tandema svih vremena, imao je priliku da igra dva finala Lige šampiona protiv kapitena Barselone.

"Čovek je mađioničar. A, kada vidite njegove predispozicije, ne očekujete da će raditi takve stvari. Kada biste pomoću mašine pravili savršenog fudbalera – sigurno ne biste dobili Mesija kao finalni proizvod. Kada igrate protiv njega, ne dozvoljava vam ni da mu priđete, a kamoli da imate kontakt s njim. Ja sam igrao dva finala Lige šampiona protiv njega i poprilično sam siguran da ga nisam ni dotakao. Mislim da ni Vida nije. Kada mu priđete previše blizu, on se u jednom potezu oslobodi".

Barselona je dobila oba spomenuta finala – najpre u Rimu 2009 (2:0), a potom i na Vembliju dve godine kasnije (3:1), a upravo je Leo oba puta bio najbolji igrač meča, uz po gol u oba trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d