Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.03.2018.

10:20

Utakmica koja može rešiti šampiona Španije

U nedelju od 16.15 stadion ‘Kamp Nou’ biće poprište derbija koji bi mogao da reši pitanje šampiona Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Utakmica koja može rešiti šampiona Španije
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Fudbaleri Barselone koji zauzimaju čelnu poziciju na tabeli La Lige u 27. kolu dočekuju drugoplasirani Atletiko Madrid, a razlika između dva tima je pet bodova.

Katalonci su do pre nekoliko nedelja imali i dvocifren višak u odnosu na najbliže pratioce, ali ih je pad u formi koštao mirnog finiša prvenstva.

Ekipa Ernestea Valverdea upisala je čak tri remija u poslednjih pet mečeva i to sa Espanjolom, Hetafeom i Las Palmasom, dok je Atletiko nanizao nekoliko pobeda i počeo da vrši pritisak na prošlogodišnjeg vicešampiona.

"Imam osećaj da će tim odgovoriti na slabije partije. Imamo priliku da Atletiko ostavimo osam bodova iza sebe, što bi bila velika razlika na tabeli. Idemo na pobedu i verujem da će navijači stati iza nas", rekao je Valverde.

Obojica trenera imaće na raspolaganju najjači sastav – Valverde će moći da računa na Albu, Kutinja i Dembelea, Suares je izbegao suspenziju, dok će na drugoj strani napad predvoditi dvojac Kosta-Grizman. Španac iz Brazila se preporodio od povratka na ‘Visente Kalderon’, dok je Francuz u prethodne dve utakmice čak sedam puta tresao mreže rivala.

"Suočavamo se sa timom koji ima fantastičnu sezonu i meč će odlučiti, kao što je to uvek kada igramo sa Barselonom, jedan ili dva detalja", kazao je Simeone.

Podsetimo, u prvom delu sezone bilo je 1:1, Saul je doveo Madriđane u vođstvo, a izjednačio je Luis Suares.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve