Nova vest
Fudbal

Subota, 24.02.2018.

16:59

Kosanović: Biće bolje u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Pomoćni trener fudbalera Zvezde Milan Kosanović kaže da u Superligi treba očuvati kvalitet koji tim pokazao u LE i podsetio na neke od njenih nedostataka.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kosanović: Biće bolje u kvalifikacijama za Ligu šampiona
Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda je završila takmičenje u Ligi Evrope porazom od CSKA 1:0 u Moskvi.

U dve utakmice, crveno-beli su primili jedan gol posle pada koncentracije u finišu prvog poluvremena. Nekoliko promašenih zicera u nastavku, koštalo ih je prolaska u osminu finala.

"Na terenu se u duelima pokazala ravnopravnost CSKA i naše ekipe u igri jer smo i mi i oni imali po 175 duela. U drugom poluvremenu smo imali čak 61 posto dobijenih duela, bili smo agresivniji, više smo rizikovali i upravo zato smo i napravili izgledne prilike za gol. U tom segment smo parirali ruskoj ekipi, koja je inače poznata po duel igri, sama njihova formacija sa tri cetarhalfa to i pokazuje", rekao je Kosanović za klupski sajt i dodao da je posed lopte na kraju meča bio minimalno u korist Rusa.

Kosanović, trener Vladan Milojević i ostata stručnog štaba uvideli su i manu domaćih igrača koji se ređe odlučuju da loptu šutnu ka golu nego igrači CSKA.

"Ruski igrači se mnogo češće i lakše odlučuju na udarac, nego naši i to je glavna boljka domaćeg fudbala. Naši fudbaleri često kada se nađu u zoni šuta razvodne napad tako što šalju loptu na stranu. Taj segment može da bude presudan, jer se pokazalo na utakmici sa moskovskom ekipom da je upravo jedan udarac rešio utakmicu. Mislim da smo mogli više puta da šutnemo na gol, a sve to ide od nekih navika koje stičemo kroz igranje Superlige i koje bi trebalo da ispravimo u narednom periodu", objašnjava Kosanović.

Milojevićev pomoćnik ističe da su fudbaleri CSKA u prvom meču pretrčali 400 metara više, ali da su u zonama bitnim za igru, Beograđani bili bolji. U drugom meču je presudilo iskustvo.

"Naš najveći nedostatak je upravo to što nemamo iskustvo igranja ovakvih utakmica pa dozvolimo sebi da nam opadne koncentracija u poslednjim trenucima poluvremena. Poradićemo na tome da agresivno privodimo kraju svaku utakmicu, jer će to biti potrebno već na leto kada budemo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona. To sve ide iz kontinuiteta učešća u evropskim takmičenjima, jer u domaćem prvenstvu čak i mali pad koncentracije može da prođe nekažnjeno, ali u Evropi ne" zaključio je Kosanović.

Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli Superlige sa devet poena prednosti u odnosu na večitog rivala Partizan, koji je ispao iz Lige Evrope porazom od Viktorije Plzenj 2:0 u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve