Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.02.2018.

19:35

Mesi skinuo maler zvani Čelsi, Bajern "petardom" do četvrtfnala

Čelsi i Barselona odigrali su nerešeno 1:1 prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je Bajern "petardom" ispratio Bešiktaš i već obezbedio plasman dalje.

Izvor: B92

Autor:B92

Mesi skinuo maler zvani Čelsi, Bajern
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

’Plavci’ su u Londonu vodili pogotkom Vilijana, ali je važan gol u gostima za Barselonu postigao Lionel Mesi, koji je tako tek u devetom duelu zatresao mrežu Čelsija.

U Minhenu dileme nije bilo već od 16. minuta, kada je Bešiktaš ostao sa igračem manje zbog isključenja Domagoja Vide – Bavarci su to iskoristili i preko Tomasa Milera, Kingslija Komana i Roberta Levandovskog do vrha napunili mrežu rivala (5:0)

Na ’Stamford Bridžu’ je domaćin prepustio inicijativu Kataloncima i pretio iz kontri i polukontri, što je na ovako malom terenu izuzetna taktika. Imali su igrači Čelsija kontrolu, ali nisu imali sreće – Vilijan je dvaput pogađao stativu, Azar u nekoliko navrata bio neprecizan i Barsa se odbranila u prvih 45 minuta.

Ipak, nije nakon nešto više od sata igre, pošto je treća bila sreća za brazilskog vezistu. Brzo su korner izveli Fabregas i Azar, Belgijanac je pronašao Vilijana na ivici kaznenog prostora, ovaj se driblingom oslobodio Busketsa i fantastično pogodio donji desni ugao za 1:0.

Ipak, desetak minuta kasnije Mesi postiže svoj prvi pogodak protiv ’Plavaca’, najviše zahvaljujući velikoj grešci Kristensena. Defanzivac domaćih je dao poprečno dodavanje, to je presekao Inijesta ujedno se oslobodivši čuvara, potom vratio do Mesija koji rutinski pogađa bliži ugao – 1:1.

Ispostaviće se to kao konačan rezultat i ekipa Ernesta Valverdea će pred revanš imati prednost zbog gola u gostima.

Bajern je prvi imao šansu, u 10. minutu preko Komana, ali je golman turske ekipe dobro odbranio. Novu šansu domaći su imali četiri minuta kasnije kada je iz dobre pozicije Miler glavom zahvatio loptu, ali je ona otišla pored gola.

U 16. minutu Bešiktaš je ostao sa desetoricom igrača, pošto je crveni karton dobio Domagoj Vida, posle starta i rušenja Levandovskog na ivici kaznenog prostora. Bajern je posle toga preuzeo inicijativu, pokušavali su Hames Rodriges, Mats Humels i David Alaba ali nisu uspeli da postignu gol.

Bajern je ipak poveo u 43. minutu golom Milera, posle dobrog ubacivanja lopte Komana pred gol, i dodavanja Alabe. U prvom poluvremenu Bešiktaš je imao jednu pravu šansu, kada je pokušao Rikardo Kvarežma, ali je dobro odbranio golman Sven Urlih.

Nemački tim je i drugo poluvreme počeo ofanzivno, prvo je Levandovski u 50. minutu pogodio desnu stativu iz slobodnog udarca, a tri minuta kasnije gol je postigao Koman, nakon što je Levandovski centrirao u šesnaesterac.

Treći gol Bajern je postigao u 66. minutu, a ponovo je bio strelac Miler, ali posle asistencije Džošue Kimiha.

Posle toga dvostruki strelac bio je Levandovski. On je četvrti gol za Bajern postigao u 79. minutu, nakon što je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Humelsa, a konačan rezultat postavio je u 88. minutu posle dobrog dodavanja Milera.

Revanš utakmice su na programu u sredu, 14. marta od 18 časova u Istanbulu, odnosno 20.45 u Barseloni.

Tok mečeva:

KRAJ UTAKMICA – Čelsi je u Londonu vodio preko Vilijana, ali je Mesi postigao važan gol u gostima, dok je Bajern sa 5:0 ispratio Bešiktaš i već sada obezbedio plasman u četvrtfinale.

89’ MINHEN – goooool, pukla je "petarda" u Minhenu! Tomas Miler je nesebično dodao do Levandovskog, iako je bio u situaciji da šutira na gol, a neverovatni Robert nastavio seriju golova i postavio konačnih 5:0.

84’ LONDON – Konte pravi dve izmene. Umesto Pedra na terenu je Morata, dok Drinkvoter ulazi umesto Fabregasa.

79’ MINHEN – gooool, Bajern "gazi" Bešiktaš! Red je bio i da Levandovski svoje ime upiše na semafor, a to je učinio posle šuta Matsa Humelsa. Štoper je odlično opalio sa 20 metara, golman kratko odbio do najbližeg Poljaka koji lako trese mrežu za 4:0.

75’ LONDON – gooooool, Mesi je skinuo maler zvani Čelsi! Prvi put u karijeri omaleni Argentinac je postigao gol protiv ’Plavaca’, ali se mora priznati da je imao veliku pomoć rivala. Kristensen je napravio veliku grešku i dao poprečno dodavanje, to je presekao Inijesta ujedno se oslobodivši čuvara, potom vratio do Mesija koji rutinski pogađa bliži ugao – 1:1.

71’ LONDON – Vilijan je ostao na zemlji nakon što ga je Pike loptom napucao u lice. Krvav mu je nos i lekarski tim je morao da ga "zakrpi".

66’ MINHEN – gooooool, Bajern rešava pitanje pobednika! Nije mnogo pomoglo ubacivanje Tošića jer je nekoliko minuta kasnije odbrana gostiju ponovo poklekla. Kimih je centrirao na peterac, a Miler je bio brži od srpskog reprezentativca i drugi put se upisao u listu strelaca.

62’ LONDON – gooooool, treća sreća – Vilijan pogodio mrežu Barselone! Posle dve pogođene stative, brazilski reprezentativac zaslužio je da postigne pogodak. Brzo su korner izveli Fabregas i Azar, Belgijanac je pronašao saigrača na ivici kaznenog prostora, ovaj se driblingom oslobodio Busketsa i fantastično pogodio donji desni ugao za 1:0.

57’ MINHEN – morao je ipak da pojača odbranu trener Senol Geneš, pa je umesto Vagnera Lava ubacio srpskog reprezentativca Duška Tošića.

53’ LONDON – Suares se konačno oslobodio čuvara, pretrčao je Aspilikuetu, ali je otišao suviše u stranu i nije mogao da ugrozi Kurtou.

53’ MINHEN – gooooool, Bajern je povisio na 2:0! Strašna akcija Bavaraca po desnom boku – Kimih do Levadovskog, ovaj do Milera, ponovo Levandovski i povratna za Francuza koji rutinski sa penala pogađa donji levi ugao.

50’ MINHEN – Levandovski pogađa okvir gola! Gađao je poljski napadač sjajno iz slobodnjaka, malo je falilo za slavlje, ali je lopta završila na stativi.

49’ LONDON – uspeli su Katalonci da stvore malo više prostora u poslednjoj trećini terena, Buskets je pronašao Inijestu, ali ovaj neprecizno šutirao.

46’ Počela su druga poluvremena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA – u Londonu je Čelsi mnogo opasnija ekipa, iako gosti iz Barselone imaju posed lopte, dok u Minhenu Bajern vodi sa 1:0 protiv Bešiktaša, koji od 16. minuta igra sa igračem manje.

44’ MINHEN – izmena u redovima nemačkog šampiona. Umesto Rodrigesa u igri je Arjen Roben, pošto je Kolumbijac tokom prvog dela dobio snažan udarac loptom u glavu.

43’ MINHEN – goooool, Bajern vodi na ’Alijanc areni’! Strelac je Tomas Miler – Koman je ubacio loptu u kazneni prostor Turaka, Alaba je skrenuo ka golu, a Miler u okretu prevario Fabrija za 1:0.

41’ LONDON – VIlijan opet trese stativu! Ovoga puta sa desne strane i španski predstavnik je ponovo bio miljenik fortune. U nastavku akcije Azar je mogao da savlada nemačkog čuvara mreže, snažno je šutirao, zamalo preko gola.

39’ MINHEN – ne predaje se Bešiktaš! Kvarežma je nanizao nekoliko čuvara, uputio oštar udarac iz gotovo mrtvog ugla, ali je Ulrih to lako savladao.

34’ MINHEN – Bavarci stežu obruč oko gola Bešiktaša! Sada je nakon gužve u kaznenom prostoru odbitak stigao do Alabe, Austrijanac je opalio iz prve i na njegovu nesreću, pogodio jednog od saigrača.

33’ LONDON – ’Plavci’ pogađaju okvir gola! Vilijan je lepo ciljao sa ivice kaznenog prostora, ali nije imao sreće i pogodio je stativu. Barselona se izvukla posle još jednog opasnog napada domaćina.

30’ LONDON – Katalonci su imali posed više od 75%, ali je Vilijan povukao polukontru i Rakitić ga je oborio u opasnoj zoni. Alonso je gađao iz slobodnjaka, što je golman Ter Stegen lako odbranio.

18’ MINHEN – Rodriges uzvraća već u sledećem napadu, ishod je isti.

17’ MINHEN – opasnost pred golom domaćina! Uprkos činjenici da su brojčano inferiorni, turski igrači su odmah krenuli ka golu rivala. Vagner Lav se našao u odličnoj prilici, kada je bio usamljen pred čuvarem mreže Bajerna, želeo je da šutira odmah i pogrešio je – lopta je otišla na tribine.

16’ LONDON – uzvraća i Barselona! Opet je agilni Mesi bio kreator, sada je odličnim ubacivanjem pronašao Paulinja, čiji udarac glavom završava pored stative.

16’ MINHEN – Bešiktaš ostaje sa igračem manje! Domagoj Vida zaradio je direktan crveni karton. Hačinson je izgubio loptu, Levandovski se stuštio ka golu, Vida ga je kao poslednji igrač oborio i sudija mu je opravdano pokazao put ka svlačionici.

10’ MINHEN – opet je šansu imao domaći tim, i to dve! Prvo je Miler bio u dobroj situaciji, potom je Kingsli Koman, šutirao iz daljine i njegov udarac je odbranio Fabrisio. Usledio je i slobodan udarac, Vidal je bio najviši u skoku, ali opet bez uspeha.

9’ LONDON – Čelsi opasniji na startu, pa sada preti nakon kornera. Ridiger je bio najviši, ali mu je zasmetao Umtini i Nemac nije uspeo da uputi dobar udarac glavom.

6’ MINHEN – Bajern odmah dolazi do prilike! Bavarci su posle početnog opipavanja snaga krenuli ka golu gostiju, Miler je dobro skočio na centaršut sa boka, ali je bio neprecizan.

5’ LONDON – prva prilika za Čelsi! Sa distance je pokušao Eden Azar, lopta je otišla preko prečke.

3’ LONDON – Mesi je pokazao da je motivisan od prvog minuta, probio po levoj strani i uputio solidan centaršut, ali nije bilo nikog od njegovih saigrača.

1’ Počele su utakmice u Londonu i Minhenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d