Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.02.2018.

15:25

Savić za B92: Zvanično smo i dalje bez navijača, čekamo

Komandant odbrane Crvene zvezde Vujadin Savić kaže da se meč sa CSKA i dalje zvanično igra bez publike, dok se čeka odluka UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić za B92: Zvanično smo i dalje bez navijača, čekamo
Foto: StarSport

Igrači su optimisti što se tiče kazne, ali mesta euforiji nema.

Saviću su pripreme u Antaliji šeste sa crveno-belima, a prethodnih sedam, osam meseci je i za njega i za tim bilo dobro.

Savić opisuje razliku između prvih priprema i sadašnjih.

"U tom trenutku sam bio mlad igrač, sad sam dosta sazreo i to je dosta uticalo na moje dobre partije i jako mi je drago zbog toga".

Vujadin je očekivao da će igrati dobro, ali je malo ko mogao da se nada da će ekipa praviti rezultat kakav je napravila.

"Očekivao sam da ćemo biti prvi na tabeli i sve to, ali ovakve rezultate u Evropi nisam očekivao kad sam se vraćao, tako da me iznenađuju te dobre igre".

Mnogim navijačima Zvezde je drago što je jedna od najčvršćih odbrana po ligama Evrope upravo ona čiji su štoperi Le Talek i Savić. Zbog toga bi malo ko od navijača voleo da se taj dvojac menja ako za "komandanta" stigne neka unosna ponuda u Ljutice Bogdana.

"Nisam planirao da idem, a u budućnosti pa Bože moj, ne volim mnogo da planiram jer kako se ono kaže 'mi ovde planiramo' a onaj odozgo se smeje'. Šta će biti, videćemo, bilo bi lepo da navijači žele da ostanem, to bi bilo lepo priznanje", kaže Savić.

Kada je reč o kazni UEFA, igrači su već u petak počeli da slave zbog nagoveštaja da bi CSKA ipak mogao da igra pred publikom na "Marakani". Dan i po kasnije, "strasti" su se stišale, a UEFA ćuti do ponedeljka.

"Postoji doza većeg optimizma jer je bila neka informacija da ćemo igrati pred publikom. Mi smo se svi radovali tome iskreno, ali UEFA ipak odlučuje u ponedeljak i mi jedva čekamo da saznamo konačno šta su odlučili. Čuo sam i za taj apel kluba i ne treba da bude euforije jer zvanično mi i dalje ne igramo pred navijačima. Čekamo konačnu odluku. Za sada ne igramo, ali je veći optimizam. Iskreno ne znam mnogo o tome pa mogu samo da se nadam", jasan je Savić.

Njegov tim posle Ujpešta čeka Zenit, a onda sledi ono glavno, za sada najvažniji meč sezone i moskovski CSKA.

"CSKA je dosta čvršći i kvalitetniji od Amkara. Što se tiče Zenita, to je sad pitanje ko je kvalitetniji oni ili CSKA. Ali iskusna i jaka ekipa sa dosta reprezentativaca. Mislim da su nam šanse sa njima 50-50, a ako budemo imali navijače, onda i više u našu korist".

CSKA ima vremešnu odbranu, a Zvezda dobra krila i bekove.

"S jedne strane to možda jeste prednost, ali ne mora da bude. Oni taj nedostatak brzine nadomeste iskustvom i dobrim postavljanjem", kaže Savić i dodaje da se prvo razmišlja o Zenitu pa onda o CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu