Nova vest
Fudbal

Subota, 03.02.2018.

18:30

PL: Junajted iskoristio kiks Sitija, 'Trešnjice' se penju

Mančester Junated uspeo je da iskoristi kiks gradskog rivala Sitija jer je u tradicionalnom subotnjem terminu savladao Hadersfild – 2:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

PL: Junajted iskoristio kiks Sitija, 'Trešnjice' se penju
Getty Images

Ekipa Žozea Murinja dominirala je na Old Trafordu, u meču 26. kola Premijer lige, ali je tek u drugom poluvremenu uspela da probije bunker gostiju.

Posle tačno deset minuta igre u nastavku, odnosno akcije po levom krilu i centaršuta Huana Mate – Romelu Lukaku pravovremeno utrčava na prvu stativu i šalje loptu u bliži ugao.

I definitivan trijumf za smanjenje ogromnog zaostatka za 'Građanima' potvrdio je Aleksis Sančes u 68. minutu, ali tek iz drugog pokušaja.

Čileanac je u svom drugom susretu u dresu 'Crvenih đavola' u nacionalnom šampionatu uspeo da postigne prvi pogodak. Najpre se izborio za penal, potom se oglušio o najstarije fudbalsko pravilo, ali je ipak uspeo da odbitak, posle odbrane Jonasa Losija, smesti iza leđa danskog čuvara mreže.

Nemanja Matić odigrao je novi ceo meč za domaće.

S druge strane, Sautempton, za koji je Dušan Tadić igrao do 88. minutu, na gostovanju je sa 3:2 posle preokreta pobedio Vest Bromič Albion.

Domaćin je poveo golom Ahmeda Hegazija u četvrtom minutu, da bi Sautempton izjednačio golom Marija Lemine u 40, a preokret je doneo Džek Stefens samo tri minuta kasnije.

Gosti su pitanje pobendika praktično rešili u 55. minutu golom Džejmsa Vord-Prauza, a konačnih 2:3 postavio je Hose Rondon.

Sautemtpon je tako prekinuo seriju od 12 utakmica bez trijumfa u Premijer ligi i sada sa 26 bodova zauzimaju 14. mesto, dok je VBA poslednji sa 20.

Bornumt je takođe posle preokreta pobedio Stouk sa 2:1, a golove za trijumf postigli su Džošua King u 70. i Lis Muse u 79. minutu. Prethodno je Stouk poveo pogotkom Džerdana Šaćirija.

'Trešnjice' su posle šokantnog trijumfa na Stamford Bridžu uspeli da nastave sa dobrom formom, pa su sada deseti na tabeli.

Brajton je sa 3:1 pobedio Vest Hem, dok su Lester i Svonsi igrali nerešeno 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve