Nova vest
Fudbal

Subota, 03.02.2018.

15:25

Ima nade za Junajted – Sterling se obrukao, Barnli odoleo Sitiju

Fudbaleri Barnlija priredili su veliko iznenađenje na otvaranju 26. kola Premijer lige remiziravši sa liderom Mančester Sitijem 1:1.

Izvor: AK

Autor: AK

Ima nade za Junajted – Sterling se obrukao, Barnli odoleo Sitiju
Foto: Getty images

Delovalo je da će "građani" odneti tri boda sa Turf Mura, uprkos mučenju na tradicionalno teškom gostovanju na ovom terenu, jer je bek Danilo sjajnim udarcem doneo vođstvo u 22. minutu.

Međutim, osam minuta pre kraja Johan Gudmundson je krunisao hrabru igru domaćina i uz malo sreće savladao Edersona za podelu plena.

Tragičar meča je bio Rahim Sterling koji je 20 minuta pre kraja pri 1:0 promašio bukvalno nemoguće. Napadač Sitija je sa svega 2-3 metra loptu poslao pored nebranjenog gola.

Neposredno pre toga i Siti je imao sreće, jer je Ederson uz "asistenciju" stative uspeo da spreči gol Arona Lenona.

Siti je treći put remizirao ove sezone, a četvrtim mečom bez pobede vratio je tračak nade gradskom rivalu Junajtedu da bi u finišu prvenstva mogao da stigne "građane" i dođe do prve titule od 2012.

"Plavi" tim iz Mančestera ima 16 bodova više od "Crvenih đavola", koji od 16h dočekuju Hadersfild Taun.

S druge strane, Barnli nije pobedio ni osmo kolo, a deveti meč u nizu (od 12. decembra), ali je drugim uzastopnim remijem ostao na sedmom mestu sa šest bodova od pozicije koja vodi u Evropu.

Siti u sledećem kolu dočekuje Lester, dok Barnli gostuje pretposlednjem timu lige Svonsiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve