Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.01.2018.

20:10

Đukić: Videli smo šta nas čeka protiv Plzenja

Trener Partizana Miroslav Đukić nezadovoljan je kako su njegovi igrači ušli u meč sa Slovanom iz Libereca na pripremama na Kipru.

Izvor: AK

Autor: AK

Đukić: Videli smo šta nas čeka protiv Plzenja
Foto: FK Partizan

Crno-beli su poraženi 2:1 od trećeplasiranog tima češkog prvenstva, a tokom 90 minuta su bili daleko od konkurentnog.

"Tvrda, teška, zahtevna, prava takmičarska utakmica. Nesrećno smo primili golove, posebno prvi (sedmi minut, prim. aut). Nisam zadovoljan početkom, nismo dobro ušli u meč, a u takvoj situaciji je teško juriti rezultat. Imali smo problema da iznesemo loptu, praktično je Slovan sam igrao prva četiri minuta, nismo uspeli da blokiramo. To ne smemo da dozvolimo, mada u ovoj fazi priprema tako nešto može da se toleriše", rekao je Đukić.

Slovan je bila idealna provera za ono što crno-bele čeka sredinom februara u šesnaestini finala Lige Evrope – najbolji tim Češke Viktorija Plzenj.

"Tim iz Libereca je fizički snažan, a nešto slično nas čeka protiv Plzena, u tom smislu je test posložio svrsi. Sve duge i "druge" lopte bile su njihove. Nedostajala nam je mirnoća, vremenom ćemo u fudbalskom smislu biti finiji nego danas", dodao je trener Partizana.

Januarske novajlije u timu Juri Vakulko i Đorđe Ivanović su opet bili u startnih 11, ali se nisu najbolje snašli. Ivanović je imao ulogu najisturenijeg igrača.

"Ivanović se mučio. To je normalno. Hteli smo da se svi igrači malo muče. Što se tiče Jurija Vakulka, delovao je bolje u prvom poluvremenu, dok ga u drugom nije bilo toliko. Bitno je da su momci istrčali 90 minuta, sve ostalo će doći na svoje", istakao je Đukić.

Jedini gol Partizan je postigao dva minuta pre kraja, Leandre Tavamba je realizovao sjajnu kombinaciju Marka Jankovića i Zorana Tošića.

"Prelepa akcija. Danas smo pokazali da možemo da trčimo na istom nivou kao fizički sposobniji rival, a u fudbalskom smislu ćemo napredovati", dodao je Đukić istakavši zadovoljstvo igrom mladog defanzivca Svetozara Markovića, omladinca koji je odmenio povređene Bojana Ostojića i Nemanju Miletića.

"Pokazao da je igrač na koga možemo da računamo u budućnosti", zaključio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu