Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.01.2018.

16:05

Liberec očitao lekciju Partizanu

Fudbaleri Partizana na vreme su dobili upozorenje da moraju da značajno podignu nivo svoje igre u naredne dve nedelje.

Izvor: AK

Autor: AK

Liberec očitao lekciju Partizanu
Foto: FK Partizan

Crno-beli su u drugom test meču na Kipru poraženi od trećeplasiranog tima češke Superlige, Slovana iz Libereca sa 2:1.

Ekipa Slovana je pokazala šta očekuje srpskog šampiona u duelu sa najboljim timom Češke Viktorijom Plzenj u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope, na mnogo većem nivou.

Igrači Slovana bili su brži, pokretljiviji, jači i na kraju znatno konkretniji od tima Miroslava Đukića, bez obzira da li su u pitanju bili dueli na zemlji ili u vazduhu.

Česi su već u sedmom minutu probili neubedljivu odbranu Partizana, pogotkom najboljeg strelca tima Milana Kerba, a siguran trijumf "overio" je Martin Grajciar posle odlične akcije u 77. minutu.

Crno-beli su uspeli samo da ublaže poraz golom Lenadra Tavambe tri minuta pre kraja, nakon odlične kombinacije Marka Jankovića i Zorana Tošića, nažalost skoro jedine konkretne tokom celog meča.

Startna postava Jovičić – Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov – Jevtović, Vakulko, Tošić, Janković – Ivanović delovala je potpuno bezidejno u nastojanjima da pronađu rupu u čvrstoj odbrani Slovana, a Đukić je mogao da se uveri da će novajlijama Vakulku i Ivanoviću biti potrebno još dosta rada da se uklope u fizionomiju tima.

Za razliku od meča sa Gornjikom u kojem je Partizan propustio nekoliko odličnih prilika, na ovom znatno konkretnijem testu nije imao bukvalno nijednu, do gola Tavambe.

Partizan – Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Tavamba 87 – Kerb 7, Grajcijar 77

Partizan (4-4-2): Jovičić – Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov – Jevtović, Vakulko, Tošić, Janković – Ivanović (Tavamba)

Slovan: Hladki, Dorli, Folpreht, Kačaraba, Kerbr, Mikula, Potočni, Pulkrab, Voltr, Vuklišević, Vajzner

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve