Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.01.2018.

17:34

BL: Verder namučio Bajern u Minhenu

Ekipa Bajerna iz Minhena pobedila je pred domaćom publikom Verder sa 4:2, u 19. kolu Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

BL: Verder namučio Bajern u Minhenu
Getty Images

Izabranici Jupa Hajnkesa namučili su se protiv 16. ekipe šampionata, iako rezultat to na prvi pogled ne govori.

Gosti iz Bremena došli su do prednosti u 25. minutu, kada je mrežu Ulriha zatresao Gondorf.

Do poluvremena aktuelni šampion Nemačke uspeo je da izjednači. Boateng je poslao dugu loptu prema Mileru, koji ju je primio na grudi i potom smestio u gol.

U nastavku meča videli smo još dosta uzbuđenja. Rodriges je u 63. minutu sjajno centrirao iz kornera, a Levandovski je glavom postigao pogodak. Ipak, samo 11 minuta kasnije novo izjednačenje.

Šule je postigao autogol i Bajern je morao sve ponovo da uradi. Na sreću navijača minhenski klub u postavi ima Levandovskog i Milera. Njih dvojica su postigla još po gol do kraja čime je Bajern došao do 15. pobede u šampionatu.

Verder je ostao na šesnaestoj poziciji sa 16 bodova iz 19 utakmica.

U poslednjem nedeljnom meču ekipe Šalkea i Hanovera remizirale su 1:1. Prvi gol u dresu tima iz Gelzenkirhena postigao je Marko Pjaca. Reprezentativac Hrvatske nalazi se na pozajmici u Šalkeu, a mrežu je zatresao u 16. minutu.

Šalke umalo da dođe do pobede, pošto su imali prednost sve do 86. minuta. Tada je najbolji strelac Hanovera Filkrug postigao izjednačijući gol i time doneo bod Hanoveru.

Navijači Šalkea poslali su jasnu poruku Leonu Gorecki koji je prešao u minhenski Bajern iz Šalkea. Na transparentu je pisalo: "Ni novac, ni trofeji nisu vredniji od našeg kluba! Svako ko to ne razume može da od*ebe!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve