Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.01.2018.

10:12

Konte: Hteo sam Van Dajka, ali ne možeš sve da imaš

Menadžer Čelsija Antonio Konte priznao je da je želeo holandskog štopera Virdžila van Dajka pre nego što je iz Sautemptona prešao u Liverpul.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Konte: Hteo sam Van Dajka, ali ne možeš sve da imaš
Foto: Getty Images

On je dodao i da je odustao od transfera kada je Van Dajk bio na klupi za rezerve u meču dva tima u Premijer ligi.

Liverpul je doveo van Dajka za 85 miliona evra i učinio ga najskuplje plaćenim defanzivcem svih vremena, a Holanđanin je već na debiju, u gradskom derbiju protiv Evertona (2:1), postigao pobedonosni gol.

"Sve je to fudbal, odnosno život. Naravno da je dugo bio na našoj meti... Postoji mnogo igrača koje gledamo, ali ne možeš sve da priuštiš. Transfer tržište nije jednostavno. Liverpul je pojačao odbranu, a Van Dajk je vrhunski štoper. Istovremeno, oni su prodali Kutinja i imaju novac da investiraju u tim", rekao je Konte.

Van Dajk je 16. decembra presedeo na klupi ceo meč protiv Čelsija u Premijer ligi i to u formaciji Maurusija Pelegrina sa tri centralna beka, nakon što je platio ceh zbog prethodnog visokog poraza od Lestera (4:1).

Dugo je bio u svađi sa menadžerom "svetaca" jer je zahtevao transfer, što je na kraju izdejstvovao samo 11 dana kasnije od meča sa Čelsijem.
(Kraj) msi/vu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu