Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.12.2017.

17:55

Krstajić dobio "konkurenciju" iz Afrike

Mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije je upražnjeno, iako je gotovo izvesno da će vršilac dužnosti Mladen Krstajić biti "unapređen".

Izvor: B92

Autor:B92

Krstajić dobio
Foto: Youtube screenshot

To je pre nekoliko dana potvrđeno iz FSS, kada su čelnici Saveza istakli da će do kraja godine biti poznat čovek koji će 'Orlove' voditi na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, tokom dana je na adrese Fudbalskog saveza Srbije i sportskih redakcija u našoj zemlji stigla zanimljiva kandidatura još zanimljivijeg liga – Zorana Đorđevića.

Zoran Đorđević je proslavljeni fudbalski trener koji je s velikim uspehom predstavljao srpski fudbal u 14 zemalja sveta, a postao je poznat kada je jedan britanski reditelj iz BBC snimio dokumentarni film "Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi".

"Ponavljam i apelujem po ko zna koji put da ne dozvolite da se iste greške, namerne ili slučajne, ponove i ovaj put. Ako košarka, vaterpolo, tenis, rukomet, odbojka, tekvondo, veslanje... mogu da budu šampioni sveta, to isto pod mojom trenerskom komandom može biti i reprezentacija Srbije u Rusiji 2018. godine. Zato vas preklinjem i molim da sve moje sugestije uzmete najozbiljnije i najurgentnije u obzir kako više ne bismo gubili dragoceno vreme. Pozovite me na razgovor kako bih vam u detalje objasnio moje hitne mere i akcije i moju trenersku foiliozofiju koju ću primeniti kako bismo postali šampioni sveta u fudbalu", istakao je Đorđević u otvorenom pismu.

Rodom iz Velikog Jovanovca, kod Pirota, Zoran Đorđević je u svojoj bogatoj karijeri bio trener pet nacionalih selekcija: Južni Sudan, Filipini, Bangladeš – Šampion Južne Azije 2010. (5 utakmica 5 pobeda bez primljenog gola 13:0 gol razlika, bez crvenog kartona), Sudan, Jemen.

Od srpskih klubova vodio je Radnički iz Pirota, Trudbenik iz Beograda i Timok iz Zaječara.

"Naša fudbalska reprezentacija Srbije mora da dobije novog kvalitetnog selektora koji će ispuniti sva očekivanja grđana Srbije i na Svetskom prvenstvu u Rusiji ostvariti najveći uspeh u istoriji našeg fudbala, a to je osvajanje titule šampiona sveta. Nudim moje teoretsko i praktično znanje i iskustvo fudbalskog trenera stečeno radeći sa pet reprezentacija i u prestižnim klubovima 14 zemalja. Očekujem, kao i svi građani Srbije, da izbor selektora naše reprezentacije bude obavljen na dostojanstven, pravedan, pošten i profesionalan način, poštujući sve dobro poznate kriterijume u sportu. S obzirom na to da je mnogo puta do sada biran selektor na nepravedan, ne transparentan način, pod velom tajne i isključivo iz ličnih interesa, nadam se da se greške iz prošlosti neće ponoviti", poručio je Zoran Đorđević kojem je ovo četvrta "kandidatura" za selektora 'Orlova'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu