Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.12.2017.

13:35

Milojević trener godine: Ostvario sam dečački san

Stručnjak Crvene zvezde Vladan Milojević zahvalio se klubu nakon što je dobio priznanje za trenera godine u izboru FSS.

Izvor: AK

Autor: AK

Milojević trener godine: Ostvario sam dečački san
Foto: StarSport

Milojević je letos preuzeo crveno-bele i ove jeseni ih prvi put posle deset godina doveo do grupne faze nekog evropskog takmičenja, a potom i prvog proleća u Evropi posle 25 godina.

"Lično za mene ovo je bila izuzetna godina. Bio sam na korak od Lige šampiona, a onda je došao i poziv voljenog tima. Uz mene su stalno bili porodica i moji igrači, kao i uprava koja mi je dala ovu šansu. Tako sam ostvario san koji sam imao kao klinac koji je iz Aranđelovca došao u Zvezdu. Ovo je jedna obaveza više", rekao je Milojević.

Milojević kaže da ne gleda unazad u životu, ali da neki rezultati ipak obavezuju.

"Svaki trofej, bilo šta da dobijete i osvojite najteže je to ponoviti i što idete više sve je teži put. Verujem u rad, mirnoću i mislim da će sve to da bude kako treba. Meni je svaka naredna utakmica bila najteža i u prvenstvu i Kupu i Ligi Evrope. Po značaju se razlikuju, ali je za trenera svaka naredna najteža. Shvatam to kao prepreke u životu koje morate da pređete i ne mogu da izdvojim i da na takav način razmišljam. Mislim da su to i moji igrači shvatili na početku. Mi smo sportisti moramo da damo sve od sebe u svakoj narednoj utakmici i u jednom velikom klubu smo u kom moramo da pobeđujemo i želimo da pobeđujemo", dodao je Zvezdin strateg.

Trofej za najboljeg trenera poklanja svojim igračima, a objašnjava i zbog čega.

"Dosta puta sam pričao da više vremena provodim sa njima nego sa svojom decom i porodicom. To su pravi momci, dobri momci i da nije bilo njih ne bih ni ja bio ovo što jesam i nadam se da ćemo vredno da treniramo. Vi kao trener ne možete da uradite ništa ako nemate, a ja sam stvarno imao moje momke i ovaj trofej bih poklonio njima", kaže Milojević

O CSKA kaže da još uvek ne razmišlja jer je previše rano, jedino mu je bitno da se svi igrači sa odmora vrate zdravi. Ne razmišlja, kako kaže, još uvek ni o svom novom ugovoru.

"Ne bih da pravimo sagu oko novog ugovora, do maja meseca sam ovde, ima puno vremena i nekih stvari koje treba da se dese ranije za Zvezdu i ja sam najmanji problem što se toga tiče", zaključio je Milojević.

FSS je izabrao golmana Partizana Vladimira Stojkovića za najboljeg igrača Srbije u 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu